Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Help, mijn kat heeft haarballen!

‘Mijn kat heeft haarballen; wat moet ik doen?’ Op deze vraag geven wij in deze blog een antwoord. Ook leggen we uit wat haarballen zijn en hoe ze ontstaan. Daarnaast zullen wij ook wat tips geven om grote problemen met haarballen te voorkomen.

Wat zijn haarballen?

Katten zijn erg schone dieren. Ze zijn namelijk vaak bezig met de verzorging van hun vacht. Katten likken zichzelf schoon met hun tong. De tong van de kat is best ruw. Dit zorgt ervoor dat bij de verzorging van de vacht er haren aan de tong blijven zitten. De kat slikt de achtergebleven haren in. Wanneer er veel haren worden doorgeslikt, kan er een haarbal ontstaan. Dit is dus een samengeklonterde hoeveelheid ingeslikte haren. Een haarbal hoeft geen zorgen te baren, want meestal vindt een haarbal de weg naar buiten wel. Als uw kat haarballen heeft, dan kunt u dat aan verschillende symptomen zien. Als uw kat braakneigingen heeft, dan kan dit een teken zijn van haarballen. Ook de behoefte om planten en gras te eten kan een teken zijn. Wanneer uw kat last heeft van een verstopping, kan dat ook het gevolg zijn van een haarbal.

Wat moet ik doen?

Haarballen horen bij katten. Het is normaal dat katten haarballen produceren. Haarballen zijn maar deels te voorkomen. Door uw kat veel te borstelen, zorgt u er voor dat er minder haren de weg naar de mond vinden. De kans dat er haarballen ontstaan is dan kleiner. Ook kunt u voeding gebruiken die ingeslikte haren op een natuurlijke wijze afvoert. Denk hierbij aan voeding als Royal Canin Hairball Care. Ook haarbalpasta bevordert de natuurlijke afvoer van ingeslikte haren. De haarbalpasta bevat mout. Dit is een handig bestandsdeel in de strijd tegen haarballen. Daarnaast zijn er diverse artikelen die ervoor zorgen dat de haarballen makkelijker uitgespuugd worden. Denk hierbij aan kattengras. Ook een darmreiniger kan helpen bij de afvoer van haarballen.

 

Het gebeurt soms ook weleens dat een haarbal vast blijft zitten. Dit is natuurlijk erg vervelend! Wanneer u merkt dat uw kat last heeft van een vastzittende haarbal die maar niet loskomt, is het raadzaam om de dierenarts te raadplegen. Heeft u nog verdere vragen of wilt u een advies dat toegespitst is op uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist