Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Legkorrel en legmeel voeren aan kippen

Uw kippen verdienen goede voeding! Daarom is het belangrijk om te weten wat goed is om aan uw kippen te geven. In deze blog gaan we het hebben over twee soorten kippenvoer, namelijk legkorrel en legmeel. Veel leesplezier.

Kippen voeren met legkorrel

Kippenvoer als legkorrel en legmeel wordt veel verkocht, maar wat is het precies? Legkorrels zijn (de naam zegt het al) korrels. Legkorrel voor kippen is een stevige korrel met alle voedingsstoffen erin die een kip nodig heeft. Legkorrels kunt u ook aan uw kippen blijven geven als ze niet meer aan de leg zijn. Legkorrels kunt u eenvoudig in de voerbak strooien. Het grote voordeel van legkorrels is dat ze na het morsen nog opgegeten kunnen worden. Voorbeelden van legkorrels zijn de ‘gewone’ legkorrel van Kasper en de biologische legkorrels van Via Organica.

Kip aan de leg: kies voor legmeel!

Legmeel is een basisvoeding voor als kippen aan de leg zijn. Het is geschikt voor alle soorten kippen. In legmeel zit de juiste hoeveelheid calcium en eiwit om het hele jaar door gezonde eieren te leggen. Legmeel is verkrijgbaar van verschillende merken, onder andere van Kasper. Legmeel is grover gemalen. Hierdoor blijven de vezels grotendeels behouden. Legmeel kan hierdoor de spiermaag prikkelen tot actie. Ook draagt legmeel bij aan een goede darmfunctie.

Kippenvoer is er in verschillende soorten en maten, maar ook van verschillende merken. In deze blog schreven wij iets over legkorrels en legmeel. Er is echter nog veel meer. Denk aan een kuikenopfokmix, kippengrit, multigraan en ga zo maar door. Heeft u nog verdere vragen of wilt u een advies dat toegespitst is op uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op. Wij staan voor u klaar om u te helpen!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist