Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Help, mijn hond verhaart!

Vaak komen hondenbaasjes naar ons toe met de vraag wat ze moeten doen als hun hond verhaart. Overal in hun huis vinden ze hondenharen. Dit is natuurlijk erg vervelend, maar er is wel wat aan te doen! In deze blog zullen we aandacht besteden aan dit probleem. De tips zijn toegespitst op kortharige hondjes, omdat we daar de meeste vragen overkrijgen. Veel leesplezier!

Verharen

De meeste gezonde, kortharige honden, zoals Jack Russells, zullen in het voor- en najaar een keer verharen. Er is hier sprake van een natuurlijk proces. Als de hond in het wild zou leven, dan zou hij in de winter een dikkere vacht nodig hebben om de kou te overleven. In de zomer is zo’n dikke vacht minder fijn, dus dan komen we bij de tweede ruiperiode van de hond. Het resulteert, zoals gezegd, in een heus harenfestijn. Overal zitten haren: op de kleding, op banken, de vloer, etc.

Kammen

Kammen is een oplossing! Vaak wordt gebruikgemaakt van een klittenkam om de klitten uit het haar te halen. Dit is op zich goed, want het zorgt dat de klitten en de verwarringen verdwijnen, maar het probleem is dat de haren dan ook worden afgesneden. Als de hond dan gaat lopen, valt het resterende deel van de haar uit. Veel beter is het om te kiezen voor een furminator. Een furminator heeft kammen die ontwikkeld zijn om diep onder de bovenvacht te komen en daar zachtjes de ondervacht en losse haren te verwijderen. Met een furminator kunt u het verharen van uw hond tot wel 90% verminderen. Daarnaast wordt het gebruik van een furminator ook aangeraden door professionele trimmers en dierenartsen! Verder werkt een rubberen borstel ook goed, omdat de haren die loszitten hier in blijven kleven.

Handschoen

Een andere slimme oplossing om het verharen van uw kortharige hond te verminderen, is om gebruik te maken van onze rubberen massage-borstelhandschoen. Met deze handschoen verwijdert u losse en dode haren. Door deze te verwijderen heeft u minder last van haren die uw interieur bevuilen. Daarnaast kunt u met deze handschoen uw hond ook een heerlijke massage geven!

 

Kammen met de juiste middelen, dat lijkt het meest succesvol! Heeft deze aanpak toch geen succes of wilt u meer weten over de het verharen van uw hond? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel in Kruiningen.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist