Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Help, mijn hond moet vaak overgeven!

Elke hond is weleens misselijk, bijvoorbeeld doordat de hond iets verkeerds heeft gegeten of een virus of bacterie heeft opgelopen. Wat kan je doen tegen het overgeven bij de hond?

Overgeven hond: symptomen

Geeft de hond over? Dan herken je dit gemakkelijk. Is de kleur geel? Of geeft de hond slijm over? Dan heeft de hond een lege maag en braakt de hond gal.  

Wist je ook dat braken vaak samengaat met misselijkheid? Als de hond misselijk is, kan je dit herkennen aan een verminderde eetlust, langzamer eten, boeren, smakken, overmatig slikken, kwijlen en het eten van gras.

Oorzaken overgeven hond

Om het overgeven bij de hond te verminderen of stoppen is het belangrijk om te weten waardoor het braken wordt veroorzaakt. Hier kunnen verschillende oorzaken voor zijn, waaronder:

  •        Het eten van bederft voedsel
  •        Een abrupte verandering van dieet
  •        Schrokken van voer
  •        Stress
  •        Een virus
  •        Een bacterie
  •        Andere spijsverteringsproblemen

Wanneer contact opnemen met dierenarts?

Je hoeft je geen zorgen te maken als de hond één of twee keer braakt. Let er wel goed op dat de hond genoeg blijft drinken om uitdroging te voorkomen. Moet de hond vaker overgeven of is de hond ziek? Dan is een bezoek aan de dierenarts aan te raden om verdere problemen uit te sluiten.

Overgeven hond behandelen: dieetvoer

Heeft de hond overgegeven? Niet fijn! Als de hond overgeeft, is het belangrijk om te zorgen dat de je trouwe viervoeter voldoende drinkt. Biedt de hond regelmatig kleine porties water aan en voorkom hiermee uitdroging. Wilt de hond niet drinken? Dan kan het helpen om lauwwarm water te geven.

Geef de hond daarnaast kleine porties eten. Biedt de hond het liefst drie keer per dag voer aan in plaats van twee keer per dag. Gebruik een makkelijk verteerbare hondenvoeding, zoals Royal Canin Gastro Intestinal Hond of Royal Canin Maxi Digestive Care. Deze dieetvoeders zijn speciaal ontwikkeld voor honden met spijsverteringsproblemen zoals overgeven en diarree. Ook een hypoallergene voeding kan uitkomst bieden, zoals de hypoallergene hondenvoeding van Prins Petfood.

Braken bij hond voorkomen

Wordt het overgeven niet veroorzaakt door een bacterie, virus of ander gezondheidsprobleem? Dan zijn er aantal producten op de markt die helpen het braken bij de hond te voorkomen. Zo zijn er anti-schrokvoerbakken voor de hond. Deze voerbakken zijn zo gemaakt dat de hond het voer niet naar binnen kan schrokken en de kans op overgeven verkleint.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist