Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Volgende
 

5 tips bij een kip die zijn eigen eieren eet!

Help mij kip eet zijn eigen eieren op! Het kan voorkomen dat uw kip zijn eigen eieren eet. Dit is vervelend, want dan kunt u ze zelf niet meer nuttigen. Daarnaast zal het eigen eieren eten niet eenmalig zijn. Wanneer een kip dit gewend is, zal hij hiermee doorgaan. Daarom presenteren wij in dit blog 5 tips!

1.    Legbakcontrole

Eieren worden normaliter gelegd in de legbak. Als ze daar liggen, heeft de kip dus de mogelijkheid om zijn eieren stuk te maken, in zijn eigen ei te pikken en om zijn eigen eieren op te eten. Wanneer u geregeld de legbak controleert op eieren en ze daarbij ook direct eruit haalt, heeft uw kip minder mogelijkheden om de eigen eieren te eten en zal hij het ook langzaam afleren. Een legbakcontrole moet u in dit geval zo’n drie- à viermaal per dag doen.

2.    Ei met mosterd

Een ander middel om het eigen eieren eten aan te pakken is door een ei met een naaldje leeg te zuigen. Daarna moet u het vullen met mosterd. Wanneer u de inhoud hebt veranderd, moet u het ei terug leggen in de legbak. Wanneer uw kip dan het ei gaat eten, zal hij daarvan terugschrikken vanwege de mosterd. Dit is een zeer probaat middel om het eigen eieren eten door de kip af te leren

3.    Zorg voor kalk en mineralen!

Als een kip een tekort aan kalk en mineralen heeft, kan hij daardoor de zijn eigen eieren en eierschalen gaan eten. Dit doet hij dan om de kalkvoorraad aan te vullen. In dit geval is het dus belangrijk om voldoende kalkhoudend voer te geven en daarbij ook kippengrit te verstrekken. Ook is het belangrijk dat de kip een multimineralenmix tot zijn beschikking heeft.

4.    Een stenen ei

Wanneer een kip eenmaal de smaak van het eigen eieren eten te pakken heeft, zal hij het niet snel afleren. Een manier op het af te leren is om de echte eieren weg te halen en een stenen of plastic ei neer te leggen. Dit ei is namelijk niet om te eten. Omdat hij dit ei niet kan eten, zal het door de kip niet als een beloning worden gezien. Deze nepeieren zijn verkrijgbaar bij Dierenverblijf.

5.    Kiplekker!

Een kip heeft een pik- en scharrelbehoefte. Het eten van de eigen eieren kan ook een gevolg zijn van het onvoldoende voorzien van deze behoeften. Daarom zou Kip-Lekker ook een oplossing kunnen bieden. Kip-Lekker is een combinatie van lekkernijen die de gezondheid, natuurlijke weerstand, de leg en de kwaliteit van de eieren van de eieren ondersteunt en tevens een diepere kleur en glans geeft aan de veren. De samenstelling voorziet kippen in de grote behoefte om te pikken en te scharrelen.

In dit blog gaven wij enkele oplossingen voor het probleem dat kippen soms hun eigen eieren eten. Laat ons weten hoe effectief deze tips waren en ook andere, eigen tips horen wij graag. Heeft u nog een vraag of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist