Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Help, de vacht van mijn hond stinkt!

Stinkt de vacht van de hond? Vervelend! Wij begrijpen maar al te goed dat je stinkende geur zo snel mogelijk wilt verwijderen uit de hondenvacht. Maar hoe doe je dat en waar komt de stank eigenlijk vandaan? In deze blog vertellen we je er meer over!

Hond stinkt: oorzaken en behandeling

Een stinkende hondenvacht is niet normaal, maar het hoeft niet per se het gevolg een gezondheidsprobleem te zijn. Er zijn veel verschillende oorzaken van een stinkende hondenvacht die ook een verschillende aanpak nodig hebben.  

Vieze vacht door zwemmen of rollen in viezigheid
Ben je net lekker gaan wandelen met de hond en heeft de hond een duik genomen in vies of stinkend water? Of heeft de hond liggen rollen in iets vies? Dan kan de geur in de hondenvacht zijn getrokken. Gelukkig is deze stinkende geur gemakkelijk tegen te gaan. Was de hond regelmatig met een speciale hondenshampoo.

De hond heeft een infectie van de huid met een gist of bacterie.

Heeft de hond niet gezwommen in vies water of gerold in iets vies, maar heeft de hond wel een stinkende vacht? Dan kan de hond een huidinfectie met een gist of bacterie hebben. Elke hond heeft een paar gisten of bacteriën op de huid maar wanneer de weerstand van de hond verminderd is, kan het aantal oplopen en ontstaat er een infectie. Een huidinfectie is naast een stinkende vacht te herkennen aan jeuk, kale plekken, korstjes en schilfers, wondjes en een rode huid. Denk je dat de hond een huidinfectie heeft of blijft de vacht na het wassen stinken? Neem dan contact op met je dierenarts.

Hondenshampoo

Om een hond te wassen, heb je een speciale hondenshampoo nodig. Een shampoo voor mensen is niet geschikt. Deze shampoo kan de hondenhuid namelijk irriteren. Dat wil je natuurlijk niet!

Er zijn veel verschillende hondenshampoos verkrijgbaar, zoals de hondenshampoos van de merken Jean Peau, Beeztees, Beaphar, Animology en Trixie. Zo zijn er shampoos voor honden met een gevoelige huid, zoals de Jean Peau Universeel Shampoo, anti-klit shampoos, zoals de Hair Of The Dog shampoo van Animology en biologische shampoos, zoals de Bio Shampoo Universeel van Beaphar.

Om de hondenvacht in de beste conditie te houden, is het belangrijk om de hond niet te vaak te wassen. Afhankelijk van de lengte van en de hoeveelheid haren zijn vier wasbeurten per jaar voldoende. Als je de hond vaker wast, kan de natuurlijke beschermlaag van de hondenvacht verdwijnen.

Bodymist voor de hond

Tussen de wasbeurten door kan je een bodymist voor honden op de vacht sprayen. Deze bodymist sprays zijn speciaal ontwikkeld voor de hondenvacht en – huid en zijn daarom veilig te gebruiken. Bodymist sprays zijn verkrijgbaar in verschillende geuren, zoals amandel en waterlelie. Een fijne bodymist is de Beeztees Body Mist Spray.

Hondenparfum

Wist je al dat er speciale parfums voor honden zijn? De hondenparfums van Jean Peau geven de hondenvacht een heerlijke geur. Spray de parfum op de vacht en borstel dit vervolgens door de vacht heen. De hond ruikt gelijk heerlijk. Ga je voor de zoete of frisse geur?

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist