Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Hé, mijn kat gooit zijn drinkbak om!

Het is vast een herkenbaar verschijnsel: een kat die zijn drinkbak omver stoot en vervolgens het stromende water begint op te lekken.

In dit blog gaan wij in op twee mogelijke oorzaken van dit verschijnsel. Veel leesplezier!

Niet willen drinken

Een van de mogelijke oorzaken van het ‘omstoot-gedrag’ is dat de kat niet uit het drinkbakje wil drinken. Dit kan komen door de natuurlijke afkeer van stilstaand water. In de natuur is het namelijk zo dat katten alleen stromend water drinken. Het kan ook te maken hebben met dat een kat heeft geleerd dat stromend water koeler is dan stilstaand water in een bakje. Bij het omstoten van het drinkbakje gaat het water over de grond stromen. Omdat de kat dan wel van het water gaat drinken, zou de bovengenoemde mogelijke oorzaak best goed kunnen kloppen. Dit is op te lossen door bijvoorbeeld een drinkfontein te kopen. In een drinkfontein stroomt het water. Stromend water stimuleert de natuurlijke behoefte aan water. Zo gaat uw kat ook automatisch meer drinken. Het meer drinken van water bevordert de gezondheid van uw kat!

Statische snorharen

Een andere mogelijke oorzaak is een wat minder bekende. Dit heeft te maken met de snorharen van de kat. Deze snorharen zijn erg gevoelig. Door middel van hun snorharen kunnen katten zich oriënteren. Bij het drinken uit een drinkbakje kan er een statische reactie plaatsvinden. Hierdoor gooit de kat in een reflex het drinkbakje om. Bij stromend water heeft de kat geen last (meer) van deze statische reactie. Dit is dan ook de reden dat de kat wel gaat drinken als het water over de grond stroomt. Een statische reactie kan tegengegaan worden door de aanschaf van een drinkfontein. Ook een drinkbak van aardewerk kan deze statische reactie voorkomen. Daarnaast werkt een drinkbak van bamboe erg goed. Een mooi voorbeeld hiervan is de duurzame BeCoBowl. Dit bakje is gemaakt van natuurlijke plantenvezels uit bamboe en rijstkaf.

Kortom kan het omgooien van het bakje verschillende mogelijke oorzaken hebben. Om het water in het bakje te houden kunt u bijvoorbeeld kiezen voor een zwaardere bak. Zoals gezegd is een drinkfontein ook een handige en verstandige oplossing. Wilt u meer weten? Kom dan eens langs in onze winkel en laat u adviseren door onze specialisten!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist