Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

 

Wat hebben katten binnen nodig?

In een vorig blog schreven we al over katten die misschien wel verplicht aangelijnd moesten zijn als ze naar buiten gaan. En hoewel een kat buiten heerlijk kan jagen, de wereld kan ontdekken en continu nieuwe uitdagingen aan kan gaan, kleven er ook nadelen aan dit leefgebied. Er zijn namelijk verschillende risico’s in het drukke verkeer, er is een grotere kans op vergiftigingen en ze kunnen een bedreiging zijn voor andere dieren, zoals vogels en knaagdieren. Binnenshuis kan het echter snel eentonig worden voor de kat en daardoor kan hij snel bevangen worden door verveling met alle gevolgen van dien. Daarom staat in deze blog de vraag centraal wat katten nodig hebben om binnenshuis voldoende uitgedaagd te kunnen worden.

Uitdagende omgeving

Buiten kan een kat veel klimmen en krabben. Dit moet dus binnen ook kunnen, zonder dat uw mooie meubilair de klos is. Een goede oplossing hiervoor is een hoge, uitdagende krabpaal. Daarin kan uw kat heerlijk klimmen en hij kan er ook aan krabben. Daarnaast moet de kat voldoende krabmogelijkheden hebben om aan zijn krabbehoefte te voldoen. Ook wanneer u een balkon heeft, kunt u dit inzetten. U zou het balkon kunnen afschermen met een net en daarbij extra klimmogelijkheden kunnen bieden. Ook is het goed om de natuurlijke omgeving een beetje na te bootsen, bijvoorbeeld door een grasmatje neer te leggen waarop de kat kan liggen en een plantje neer te zetten waaraan hij kan knagen. Daarnaast kunt u uw kat te stimuleren met bijvoorbeeld kattenkruid of valeriaan.

Uitdagende spellen

Buitenshuis kunnen katten op van alles jagen. Dit kunt u binnenshuis ook simuleren, bijvoorbeeld door spelletjes te doen met een speelhengel waarvan het uiteinde bestaat uit een soort prooi. Helemaal fantastisch zou dit spelletje zijn als de zogenoemde prooi aan de hengel te verwisselen is voor een andere prooi. Daarnaast zijn voerpuzzels waarbij de kat mentaal uitgedaagd wordt, ook een aanrader.

Toch naar buiten?

Wilt u uw kat toch buiten laten spelen in een omgeving waar hij geen gevaar loopt of overlast kan veroorzaken? Dit kan bijvoorbeeld door de tuin goed af te zetten. Denk hierbij aan profielen of ronddraaiende panelen op de schutting die ervoor zorgen dat uw kat niet verder weggaat dan uw eigen tuin. Laat u uw kat in de tuin? Kies dan voor een kattenluikje. Zo kan uw kat onafhankelijk van u kiezen of hij naar buiten wil of toch binnen wil blijven.

Wij wensen u veel succes met het toepassen van de bovenstaande tips om katten binnenshuis uit te dagen. Heeft u nog vragen of wilt u persoonlijk advies? Neem dan contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist