Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Tot welke leeftijd geef je een hond puppyvoeding?

Het geven van puppyvoeding aan de pup heeft vele voordelen in vergelijking met hondenvoer voor volwassen honden. Zo is dit voer afgestemd op de voedingsbehoefte van de pup en draagt het onder meer bij aan een gezonde groei en het ontwikkelen van sterke botten. Na een paar maanden is de pup al heel wat gegroeid en wordt het tijd om over te stappen op adult hondenvoer. Maar wat is hiervoor het geschikte moment?

Van pup naar volwassen hond

Net als bij de mens wordt een puppy op een bepaalde leeftijd volwassen. Waar dit bij mensen een vaste leeftijd is, verschilt dit bij honden per grootte van het ras. Kleine hondenrassen tot 4 kg zijn volwassen op een leeftijd van 8 maanden, kleine rassen tot 10 kg op een leeftijd van 10 maanden, middelgrote rassen tot 25 kg op een leeftijd van 12 maanden, grote rassen tot 44 kg op een leeftijd van 15 maanden en erg grote rassen van meer dan 45 kg zijn volwassen tussen de 18 en 24 maanden. Om te bepalen wanneer de hond volwassen is, is het dus belangrijk om te kijken naar het gemiddelde volwassengewicht van het hondenras.

Overstappen op adult hondenvoer

Zodra de hond volwassen is, kan er worden overgestapt op hondenvoer voor volwassen honden. Zoals je hierboven hebt gelezen, verschilt de leeftijd dus per ras. Een volwassen hond heeft namelijk een andere voedingsbehoefte als de pup. Het is belangrijk om dit niet eerder te doen, omdat de hond dan niet de juiste voedingsstoffen binnenkrijgt en hierdoor vervelende gezondheidsproblemen kunnen ontstaan. Een hond kan beter te lang puppyvoeding krijgen dan te kort. Twijfel je of de hond klaar is voor adult hondenvoer? Neem contact op met onze klantenservice, kom langs in onze grote dierenspeciaalzaak of vraag het aan de dierenarts.

Waarom puppyvoeding aan pup geven?

Een puppy groeit hard, daarom is het erg belangrijk dat de pup de juiste voeding krijgt. Krijgt een puppy niet genoeg voedingsstoffen binnen dan kan dit de groei verstoren en kunnen er vervelende gezondheidsproblemen optreden. Maar ook het binnenkrijgen van te veel voedingsstoffen is niet gezond. Om jou als puppyeigenaar te helpen met het juist voeren van de hond is er daarom speciaal puppyvoer ontwikkeld. Dit voer is afgestemd op de voedingsbehoefte van de pup. Daarnaast zijn er vaak extra’s aan het voer toegevoegd, zoals calcium dat de botten versterkt.

Een ander groot verschil met hondenvoer voor volwassen honden is dat de brokken over het algemeen kleiner zijn. Hierdoor zijn de hondenbrokken makkelijker te eten door de pup.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist