Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Volgende
 

Teken bij uw hond: voorkomen en verwijderen

Het buitenseizoen is weer begonnen! Dat betekent heerlijk ravotten met uw hond in de tuin, het park of het bos. Dit is erg leuk om te doen, maar wanneer honden regelmatig buiten komen, lopen ze het risico om ‘gastheer’ te worden van een teek. In dit blog leest u hoe u teken kunt voorkomen en kunt verwijderen bij honden. Veel leesplezier!

Voorkomen

Een teek leeft graag in bos- en grasrijke omgevingen en is voornamelijk in de warmere maanden van het jaar actief. Een teek voedt zich met het bloed van de persoon met wie hij meereist. Bij het zuigen van het bloed kan een teek gevaarlijke ziekten overdragen.

Als uw hond vaak buiten komt, dan is het aan te raden om, naast het goed controleren op teken, uw hond preventief te behandelen. Hiervoor kunt u gebruikmaken van middelen die teken en andere parasieten afweren, zoals pipetten van Advantix of Frontline. Deze pipetten werken naast teekwerend ook teekdodend. Door de afwerende werking kunnen teken niet bijten en daardoor geen ziekten overbrengen.

Een ander handig hulpmiddel om uw hond te beschermen tegen teken, vlooien en luizen is de Seresto halsband. De geurloze en waterbestendige halsbanden bieden direct beschermingen tegen vlooien en binnen twee dagen tegen teken. Een Seresto halsband geeft 8 maanden bescherming. De Seresto halsband mag niet aangebracht worden bij puppies jonger dan 7 weken.

Verwijderen

Het is goed om uw hond regelmatig te controleren op teken rond en in de oren, in de hals, onder de staart, tussen de poten en tussen de tenen. Dit is ook zeker aan te raden als de hond onder preventieve behandeling is, omdat u hierbij ook kunt zien of de pipetten nog werkzaam zijn. Als u bij de controle een teek vindt, kunt u de teek verwijderen met een tekenpen. Het is belangrijk dat de teek snel en zorgvuldig verwijderd wordt, omdat hierdoor een mogelijke overdacht van ziekten vermeden kan worden. Daarnaast kunt u ook gebruikmaken van een middel dat teken doodt, bijvoorbeeld pipetten van Advantix.

Teken kunnen zeker in het buitenseizoen een bedreiging zijn voor u en uw hond. Daarom is het belangrijk om aandacht te besteden aan de preventie van teken. Met dit blog proberen wij ervoor te zorgen dat u het buitenseizoen optimaal kunt beleven: geniet ervan!

Het verwijderen van een teek:

           - doe bij voorkeur eerst plastic wegwerphandschoenen aan

           - verwijder de teek met een goede tekenpincet en goede techniek (zonder de teek te pletten en liefst zonder te draaien)

           - deponeer de teek in het toilet of in de vuilnisbak omdat hierdoor herbesmetting door dezelfde teek onmogelijk is.

           - ontsmet het wondje met een alcoholoplossing

           - was daarna uw handen met een antibacteriële zeep (indien u geen handschoenen aan had)

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist