Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Hoe knip ik de nagels van mijn konijn?

Het knippen van de nagels van konijnen is belangrijk. Net als de nagels van mensen blijven de nagels van konijnen levenslang doorgroeien. In het onderstaande blog komt u erachter waarom u de nagels van uw konijn moet knippen en bovenal hoe u dat moet doen. Veel leesplezier!

Waarom moeten de nagels geknipt worden?

Konijnennagels blijven het hele leven van het konijn groeien. In de natuur slijten deze nagels bij het lopen en bij het graven. Bij een tam konijn zijn er echter weinig mogelijkheden om de nagels op een natuurlijke wijze in te korten.

Te lange nagels zijn niet goed voor het konijn. Zo kan een konijn door te lange nagels slecht gaan lopen en is de kans op ongunstig afbreken van de nagels aanwezig. Zo kunnen bijvoorbeeld de nagels te kort afbreken en dit veroorzaakt bloedingen.

Daarom is er een menselijke ingreep nodig. Daarnaast zorgt het regelmatig knippen van de konijnennagels ervoor dat deze gezond blijven.

Hoe knip ik de nagels?

Het knippen van de nagels van uw konijn vergt enige precisie. Allereerst is het belangrijk dat men weet hoe de nagels van konijnen opgebouwd zijn. Konijnennagels hebben een ronde vorm en zijn hol vanbinnen. Aan de basis van de nagels zit het ‘leven’. Dit is het deel van de nagel dat gevuld is met bloed en zenuwen. Een goede nagel is net een paar millimeter langer dan het leven. Als u dus ziet dat de nagels veel langer zijn dan het leven, dan is het tijd om te knippen.

Bij het knippen van de nagel moet u dus net iets boven het leven de nagel afknippen. Bij konijnen met witte nagels kunt u het ‘leven’ goed zien, maar bij konijnen met donkere nagels is het leven alleen goed te zien als u er een zaklantaarn achter houdt. Als het leven niet goed te zien is, dan kunt u het beste de haargrens aanhouden.

U kunt voor het knippen een speciale nagelschaar aanschaffen. Het is vooral belangrijk dat de schaar zo is gebouwd dat hij rond kan knippen, zo behoudt de nagel de natuurlijke vorm en kan hij ook goed verder groeien.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist