Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Probiotica voor hond: wanneer en waarom geef je het?

Probiotica wordt al lang door mensen gebruikt, maar wist je dat er ook probiotica voor honden is? Probiotica zorgt voor een goede darmflora, een goede vertering van voedsel en een goed werkend immuunsysteem. Wanneer heeft de hond probiotica nodig? Je leest het in deze blog!

Wat is probiotica voor de hond?

In probiotica zitten levende bacteriën die van nature al in de darmen van de hond zitten, maar uit balans kunnen zijn. In de darmen van de hond zitten namelijk goede en slechte bacteriën. Al deze bacteriën samen wordt de darmflora genoemd. Is de darmflora in balans, dan zijn er genoeg goede bacteriën die de slechte, ziekmakende bacteriën bestrijden. Hierdoor wordt de hond niet ziekt. Maar is de darmflora uit balans en zijn er meer slechte dan goede bacteriën, dan is de kans dat de hond ziek wordt groot. Ook kan de hond hierdoor buikklachten krijgen en gaat de vertering van eten moeilijker.

Door de hond probiotica te geven, herstelt de balans van de darmflora weer en wordt het immuunsysteem versterkt. Probiotica zorgt er daarnaast voor dat het voer beter door de hond wordt verteerd en dat de hond alle goede voedingsstoffen binnenkrijgt.

Wanneer probiotica aan de hond geven?

Heeft de hond last van de darmen, zoals winderigheid, dunne ontlasting, overgeven of gewichtsverlies? Of heeft de hond een overgevoeligheid of allergie voor bepaalde voedingsmiddelen, zoals granen of gluten? Of heeft de hond pasgeleden antibiotica gehad? Dan is de kans groot dat het evenwicht in de hondendarmen is verstoord. Probiotica voor honden kan dan helpen om de darmflora weer in balans te brengen.

Omdat probiotica geen medicijn maar een voedingssupplement is, kan het geen kwaad om het te geven als de hond geen klachten heeft. Probiotica kan dus ook preventief, om klachten te voorkomen, worden ingezet.  

Let op: heeft de hond klachten? Sluit ernstige oorzaken eerst uit en breng een bezoek aan je dierenarts.

Welke probiotica voor de hond?  

Het is belangrijk dat de goede bacteriën levend in de darmen van de hond aankomen. Daarom is probiotica voor de hond afgestemd op de zuurtegraad van de hondenmaag. De goede bacteriën gaan dus niet dood door het maagzuur. Een fijn probiotica voor de hond is het voedingssupplement Puur Probiotica.

Vragen en deskundig advies

Heb je vragen over probiotica voor de hond? Of wil je deskundig advies krijgen? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze grote dierenspeciaalzaak. Onze dierenspecialisten helpen je graag. Bel onze dierenspecialist op 0113 – 38 40 19 of kom langs in onze grote dierenspeciaalzaak aan Weihoek 16, 4416 PX in Kruiningen (Zeeland).

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist