Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Mijn kat gebruikt de krabpaal niet. Wat nu?

U heeft een mooie kattenkrabpaal gekocht, maar uw kat weigert het object te gebruiken. In plaats van krabben aan de krabpaal krabt uw kat aan uw mooie meubels. In dit blog vertellen wij u waarom een kat krabt, wat de mogelijke oorzaken kunnen zijn van het links laten liggen van de krabpaal en wat de oplossingen hiervoor zijn. Veel leesplezier!

Bekijk hier ons hele assortiment krabpalen.

Krabbende katten

Een kat krabt niet zomaar. Het is onder andere zo dat door de klieren tussen de voetzolen van de kat geurstoffen worden afgegeven. Met het krabben verspreidt een kat dus deze stoffen en bakent daarmee zijn territorium af. Ook is het een manier om te ontspannen. Als het stress-niveau van de kat hoog is, kan hij dat verlagen door te krabben. Ook is het krabben een manier om de nagels te onderhouden. Het buitenste deel van de nagel gaat door het krabben los. Hierdoor komt de scherpere binnenste nagel naar voren. Verder krabben ze vaak naar boven op de spieren en pezen te strekken.

Mijn kat krabt niet aan de krabpaal

Het zal u maar gebeuren: u heeft net een mooie kattenkrabpaal gekocht en uw kat weigert hem te gebruiken. Dit kan verschillende oorzaken hebben. Wij zetten ze voor u op een rijtje en reiken daarbij ook enkele oplossingen aan.

Zoals gezegd zoeken katten vaak de hoogte op bij het krabben, omdat ze dan de spieren en pezen goed kunnen strekken. Hierbij is het van belang dat de krabpaal groot genoeg is. Als de krabpaal te klein is voor de kat, zal hij alsnog naar een alternatief gaan zoeken. Het is dus belangrijk om een krabpaal te kopen die niet al te klein is. Denk er overigens ook aan dat de krabpaal stabiel op de grond moet staan. Als de krabpaal beweegt, voelt de kat zich absoluut niet veilig. Hierdoor zal hij de krabpaal mijden en gewoon aan de bak gaan krabben.

De meeste krabpalen zijn verticaal. Dit is zo omdat de meeste katten van verticaal krabben houden. Toch komt het zo nu en dan voor dat een kat liever horizontaal krabt. Dit zou dus ook een reden kunnen zijn waardoor uw kat de krabpaal links laat liggen en zich vergrijpt aan het horizontale zitvlak van uw mooie sofa. Dit is op te lossen door te kiezen voor een krabmat of een krabplank.

Krabpalen zijn verkrijgbaar in verschillende soorten en maten. Ze zijn ook op diverse wijzen vormgegeven. Sommige mensen vinden een krabpaal eigenlijk een noodzakelijk kwaad en zien hem toch liever niet in de woonkamer staan. Daarom wordt hij in een afgelegen hoekje geplaatst. Dit kan een reden zijn dat de kat de krabpaal mijdt. Het is namelijk belangrijk dat de krabpaal op een plaats staat waar de kat geregeld komt.

Hopelijk is na het proberen van onze tips het krabben aan de meubels verleden tijd en kiest uw kat nu voor de krabpaal. Een krabpaal is namelijk goed voor de katten en goed voor de eigen meubeltjes. Mochten bovenstaande tips niet helpen, dan zou u ook nog kunnen overwegen om catnip-spray te gebruiken. Catnip is een kattenkruid dat onweerstaanbaar is voor uw kat. U moet dan het kruid op de krabpaal spuiten. Heeft u nog meer vragen of wilt u persoonlijk advies? Kijk eens tussen onze andere blogs of neem contact op met onze klantenservice. Zij helpen u graag!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist