Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

 

Konijn in de zomer: Hoe kan ik mijn konijn helpen afkoelen?

De zomer is volle gang en dat betekent: warm weer! Zowel mensen als dieren zoeken naar verkoeling. De vraag is echter hoe je je konijn bij dit warme weer af laat koelen. In dit blog zal het gaan over het bieden van verkoeling aan konijnen. Veel leesplezier!

Zomer

In de zomer kunnen de temperaturen in het konijnenhok al snel hoog oplopen. Het warme weer kan gevaarlijk zijn voor uw konijnen. Daarom is het belangrijk om op een paar dingen te letten. Allereerst moet het konijn voldoende vers(!) drinkwater hebben. Het is niet verkeerd om bijvoorbeeld een extra drinkflesje aan het verblijf te hangen. Verder kan een thermohoes voor het drinkflesje erg handig zijn. Een thermohoes wordt vaak gebruikt in de winter om ervoor te zorgen dat het water minder snel bevriest. Een thermohoes is echter ook handig in de zomer. Door de isolerende werking blijft de watertemperatuur lager en hierdoor komen er minder snel algen en bacteriën in het water.

Daarnaast moet u in de zomer de plaats van het hok in de gaten houden. Een plaats in de volle zon is nooit goed, maar zeker in de zomer is een plek in de schaduw erg belangrijk.

Verkoeling

Het geven van verkoeling aan konijnen is erg belangrijk. Konijnen zijn namelijk erg gevoelig voor hogere temperaturen. Daarnaast kunnen konijnen niet zweten. Hierdoor kunnen ze snel oververhit raken. Het is dus belangrijk om verkoelende elementen in het hok aan te brengen. Hierbij kunt u denken aan een verkoelend platform of een koelmat waar de konijnen op kunnen liggen. Bij Dierenverblijf kunt u bijvoorbeeld kiezen voor de zelf-koelende Coolpod en de Coolpad of de Icepod. Met name de Coolpod en de Coolpad zijn erg handig in gebruik, omdat er u er geen water, koelkast of vriezer voor nodig heeft.

Soms kiezen mensen ervoor om hun konijn af te laten koelen in een badje met water. Dit is echter niet aan te raden, omdat de meeste konijnen die helemaal niet prettig vinden.

Klaar voor de zomer?

Is uw konijn al klaar voor de zomer? Met de tips en aandachtspunten uit dit blog gaat het helemaal goed komen! Wij wensen u en uw konijn een zonnige zomer!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist