Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Hondennagels knippen: hoe doe ik dat?

Net zoals bij jezelf moeten de nagels van de hond regelmatig worden geknipt. Hoe knip je de nagels van de hond? In deze blog leggen we het uit!

Hondennagels knippen, waarom?

Door de hondennagels regelmatig, ongeveer elke zes tot acht weken, te knippen voorkom je dat de nagels van de hond te lang worden. Als een hond lange nagels heeft, kan het pijnlijk zijn om te lopen. Hierdoor gaat de hond zijn poot anders neerzetten, wat voor gewricht- en spierproblemen zorgen. Dat wil je natuurlijk voorkomen! De hondennagels knippen voorkomt ook krassen op vloeren en meubels door te lange nagels.  

Nagelschaar en nageltang hond

Gebruik een speciale hondennagelschaar of nageltang voor de hond om de nagels van de hond te knippen. Deze nagelschaartjes zijn speciaal gemaakt voor de harde hondennagels, waardoor je de nagels in een vloeiende beweging kan afknippen. Dat voorkomt dat de nagels inscheuren, wel zo fijn! Een fijne nagelschaar voor de hond is de Beeztees Nagelschaar Hond.

Nagels knippen hond: stappen

Het knippen van de hondennagels is meestal een makkelijke klus en zo gedaan.

  1. Laat de hond staan, zitten of liggen.
  2. Raak de poten en de nagels van de hond aan. Blijft de hond rustig? Dan kan je verder gaan. Vindt de hond het spannend? Laat de hond dan even wennen.
  3. Pak de teen waarvan je de nagel wilt knippen met een hand vast. Laat de hond staan, zitten of liggen.  Raak de poten en de nagels van de hond aan. Blijft de hond rustig? Dan kan je verder gaan. Vindt de hond het spannend? Laat de hond dan even wennen.
  4. Bepaal waar het ‘leven’ van de hondennagel begint. Het levende gedeelte heeft een lichtroze kleur, het dode gedeelte is wit. In het levende gedeelte lopen zenuwen en een  bloedvat. Voorkom dat je hierin knipt, dit doet namelijk pijn bij de hond. Zie je de overgang tussen het levende en dode gedeelte niet goed? Schijn dan met een lampje op de nagel, dan kan je het vaak beter zien.
  5. Knip het witte gedeelte van de nagel af. Gebruik hiervoor een speciale nageltang of nagelschaar voor de hond.

Heeft de hond zwarte nagels? Dan is het vaak moeilijk te zien waar het levende gedeelte van de nagel begint. Knip elke keer een klein stukje van de nagel af. Trekt de hond zijn poot weg of zie je een zwart stipje in het midden van de nagel? Dan is de hondennagel kort genoeg geknipt.

Heb je vragen over het knippen van de hondennagels? Neem gerust contact op met onze klantenservice of kom langs in onze grote dierenspeciaalzaak. We helpen je graag!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist