Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

 

Hoe vaak verschoon ik mijn konijnenhok?

Konijnen verblijven graag in een schoon hok en dat is begrijpelijk: wij mensen zitten ook het liefst in een schone woning. Een vraag die echter bij veel klanten opkomt, is hoe vaak een konijnenhok verschoond moet worden. In dit blog geven wij antwoord op deze vraag. Wij wensen u veel leesplezier bij het lezen van dit blog!

WC-hoek

Konijnen zijn in principe schone dieren. Vaak kiezen ze in het dierenverblijf een bepaalde hoek uit waar ze hun behoefte doen. Het is belangrijk om te weten welke hoek dit betreft, omdat dit veel werk kan besparen. Als u deze hoek om de paar dagen uitschept, zorgt dat ervoor dat het verblijf in het geheel slechts eens in de paar weken hoeft schoon te maken. Een handig hulpmiddel is het konijnentoilet. Dit zorgt ervoor dat uw konijn snel en gemakkelijk zindelijk wordt, zodat het niet zijn/haar behoefte overal in het hok doet en u niet iedere keer het hok in het geheel schoon hoeft te maken. Het advies is om het konijnentoilet twee tot drie keer in de week schoon te maken.

Hoe zit het met de rest van het hok?

Hoe vaak de rest van het hok schoongemaakt moet worden, hangt af van verschillende factoren. Zo maakt het bijvoorbeeld uit wat u als bodembedekker gebruikt. Het nadeel van stro als bodembedekker is dat het geen vocht opneemt en dat dus het verblijf sneller schoongemaakt moet worden. Als u bijvoorbeeld hennepvezel gebruikt, duurt het gemiddeld genomen langer voordat u het hok moet schoonmaken, omdat het wel viermaal zoveel vocht opneemt als stro. Het is dus goed om eerst te kijken of de bodembedekker al verzadigd is of niet. Dit kunt u te weten komen door te kijken of het materiaal kleverig is.

Vuistregel

Samengevat is er niet echt een bindend advies te geven over hoe vaak u het konijnenverblijf moet verschonen. Het blijft een kwestie van aanvoelen. Wel kunnen we als vuistregel geven dat u eens per twee weken het gehele verblijf schoon moet maken, als u twee tot drie keer in de week de ‘wc-hoek’ schoonmaakt. Daarbij merken we op dat u het hok beter een keer te veel dan te weinig kunt verschonen. Het slecht onderhouden van de konijnenhuisvesting kan negatieve effecten hebben op de gezondheid van uw konijn. En dat is toch iets wat niemand wil.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist