Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

 

Hoe gebruik ik een konijnentoilet?

Een konijnentoilet is handig, schoon en comfortabel voor u en uw konijn. Uw konijn houdt een schoon hok, u kunt het hok makkelijker verschonen en u verlengt hiermee de levensduur van het konijnenhok. Kortom, redenen genoeg om uw konijnen te leren om het konijnentoilet te gebruiken….

Hoe leer ik mijn konijn op een toilet gaan?

Een konijn kan van nature snel dingen aanleren. Alleen kost het soms even tijd voor dat het goed lukt. Het belangrijk dat u ze traint en goed gedrag beloont. Als u een nieuw konijn aanschaf kan u ze gelijk laten leren op het toilet te gaan. Ze hebben nog geen bepaalde hoek uitgekozen dus bepaalt u waar ze hun behoeft gaan doen.

Konijnen doen hun behoeft graag waar het zacht is. In de natuur zoeken ze ook altijd een zacht hoop grond/zand op. Door extra veel (absorberend) bodembedekker in het toiletje toe doen en heel weinig in het hok dan is de keuze van het konijn om op het toilet te zitten, omdat het daar zacht is. Door dit een week lang zo te doen zijn ze gewend om daar hun behoefte te doen en zullen ze het er blijven doen.

Hoe leer ik dat mijn konijn daar naar het toilet blijft gaan?

Konijnen laten een urinegeur achter en gaan terug waar ze eerder hun behoefte hebben gedaan. Daarom is het belangrijk dat het konijnentoilet nooit gereinigd wordt met schoonmaakmiddel! Dan neutraliseert u namelijk de geur en moet het konijn opnieuw leren om naar het toilet te gaan.

Kan ik mijn 'oude' konijn nog leren om naar het toilet te gaan?

Absoluut kan dat. Het is belangrijk dat u de hoeken waar ze voorheen hun ontlasting deden schoonmaakt en neutraliseert en het konijnentoilet zet waar u wilt dat ze hun behoeft doen. En dan leert u ze naar het toilet te gaan  (zie bovenstaande tekst; Hoe leer ik mijn konijn op een toilet gaan?           

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist