Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Help, mijn kip verveelt zich!

Vervelend, een kip die aan het verenpikken is! De reden hiervoor is vaak verveling. Deze verveling is het gevolg van het niet kunnen pikken en scharrelen. Dat is namelijk het natuurlijk voedselzoekgedrag van een kip. In deze blog geven wij antwoord op de vraag hoe deze vorm van verveling tegengegaan kan worden. Veel leesplezier!

Speelgoed?

Bij het tegengaan van verveling denkt u misschien allereerst aan speelgoed. Denk bijvoorbeeld aan het ophangen van een belletje in de kooi. Dit werkt zeker tegen de verveling, maar het is niet genoeg. De kippen vinden het even leuk, maar het gaat niet de grote bron van de verveling tegen. Dat is namelijk het ontbreken van mogelijkheden om het natuurlijk voedselzoekgedrag tot uiting te brengen. Daarom is het belangrijk om de kippen bezig te houden met iets dat in deze behoefte voorziet.

Verveling tegengaan

Het natuurlijke voedselzoekgedrag van uw kippen bevorderen kan met verschillende producten. Een leuk product is de Savic Kippenvoerbal. Deze voerbal kunt u vullen met graan of kippensnoep. Als u deze bal in de ren van de kippen legt, zullen ze er mee gaan spelen. Door het bewegen van de bal valt er voer uit. Zo moeten ze inspanning leveren om hun voer te krijgen. Dit stimuleert hun natuurlijke scharrelgedrag. Soms kan ook het gras op zijn. Dan is een luzernerol heel handig. Deze rollen zijn rijk aan vezels en ze voorzien in de natuurlijke behoefte aan groenvoer. Misschien vraagt u zich wel af wat dit met verveling te maken heeft. Dat zullen we u uitleggen: groenvoer is namelijk erg belangrijk, want het stimuleert het natuurlijke scharrelgedrag en houdt de kippen actief. Ook Hentastic Twist en Shake is handig tegen verveling bij kippen. U kunt hier uw voer gelijkmatig mee over de ren verdelen. Ze kunnen hier ook het groenvoer uit pikken. Daarnaast houdt een hangende groetenhouder ook de groenten schoon. Verder is een Teurlings pikblok een nuttig en handig middel tegen verveling. In een Teurlings pikblok zitten schelpen verwerkt en daarom is het blok rijk aan calcium. Zoals we al zeiden moeten kippen kunnen pikken. Anders gaan ze bijvoorbeeld uit verveling verenpikken. Een pikblok zorgt ervoor dat het natuurlijke gedrag wordt bevorderd. Bijkomend voordeel is dat de snavel op een natuurlijke wijze afslijt.

Bij Dierenverblijf hebben we dus verschillende producten waarmee u de verveling bij uw kippen tegen kunt gaan. Heeft u nog meer tips nodig of wilt u een advies voor uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u uiteraard graag!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist