Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Help, mijn kat heeft blaasgruis!

In deze blog gaat het over blaasgruis. We leggen kort uit wat het is, hoe de diagnose gesteld kan worden en wat u eraan kunt doen.

Wat is blaasgruis?

Blaasgruis komt vaak voor bij katten. Als een kat blaasgruis heeft, dan betekent dit dat er kleine kristalletjes in de urine van de kat zitten. Er zijn verschillende typen blaasgruis, zoals oxalaat en struviet. Wanneer uw kat last heeft van blaasgruis, dan kunt dit zien aan het veelvuldig naar de kattenbak gaan, het miauwen bij het plassen en bloed bij de urine. Als u dit bij uw kat ziet, dan betekent dit nog niet direct dat uw kat blaasgruis heeft, want deze verschijnselen komen ook voor bij blaasontstekingen. Wanneer u denkt dat uw kat blaasgruis heeft, moet u naar de dierenarts gaan. De dierenarts kan door middel van een echo, röntgenfoto of urineonderzoek vaststellen of er sprake is van blaasgruis.

Wat kunt u doen?

Wanneer uw kat blaasgruis heeft, kunt u op verschillende manieren handelen. Het is belangrijk dat uw kat meer gaat drinken. Dit kunt u stimuleren met een drinkwaterfontein. Daarnaast moet u voldoende kattenbakken in huis hebben. Een regel hierbij is dat u het aantal katten +1 moet doen. Wanneer u twee katten hebt, moet u dus drie kattenbakken in huis hebben. Ook is het belangrijk om activiteit te stimuleren. U moet zorgen dat uw kat actief blijft.

In het geval van blaasgruis is dieetvoeding aan te raden. Dit helpt namelijk de concentratie van magnesium en struviet te verlagen en de zuurgraad te reguleren. Deze factoren zorgen namelijk voor het vormen van blaasgruis. Voorbeelden van dieetvoeding zijn de Clinic FSC, Prins VitalCare Dieet Struviet & Calciumoxalaat en Royal Canin Urinary Care. Vaak kunt u de dieetvoeding niet alleen curatief (probleemoplossend) maar ook preventief geven.

Heeft u nog vragen, opmerkingen of wilt u advies voor uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist