Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Volgende
 

Help! Mijn hond is bang voor vuurwerk!

De decembermaand is een tijd van gezelligheid, maar voor sommige honden ook een periode van veel stress. Veel honden zijn bang van vuurwerkknallen en durven de deur niet meer uit. Wat kan je doen als de hond bang is voor vuurwerk? In deze blog geven we je tips!

Is de hond bang van vuurwerk? Vervelend! Hoewel het vaak beter is om de oorzaak van de stress weg te nemen, is dit bij vuurwerk niet altijd mogelijk. De knallen zijn in de wijde omtrek te horen. Hieronder lees je 6 tips voor een minder stressvolle jaarwisseling en periode daaromheen voor de hond.

Voorkom stress bij de hond door vuurwerk

 1.        Blijf zelf rustig
  Een hond voelt veel aan. Ben je zelf angstig? Dan neemt de hond dit gedrag van je over. Gedraag je daarom zo normaal mogelijk wanneer je knal een hoort.
 2.        Leidt de hond af
  Afleiding zorgt ervoor dat de hond zijn of haar aandacht ergens anders op richt. Verstop hondenkoekjes of snoepjes in een snuffelmat of geef de hond een leuk hondenspel waar hij of zij uren mee kan spelen.
  Ook de radio of televisie aanzetten zorgt voor afleiding. Door het geluid hoort de hond de knallen minder goed.
 3.        Negeer de hond niet als hij of zij jankt of klappertand
  Is de hond heel bang? Laat merken dat je er bent, maar ga de hond niet troosten. Door normaal gedrag te laten zien, laat je de hond merken dat er niets is om bang voor te zijn.
 4.        Laat de hond nooit alleen thuis
  De hond vertrouwt je. Blijf daarom in zijn of haar buurt. Dat geeft de hond rust.
 5.        Doe de hond een penning of adreskoker om
  Schrikt de hond erg en rent hij of zij tijdens het uitlaten weg? Dan is het wel zo fijn als je trouwe viervoeter weer zo snel mogelijk thuis is. De meeste honden zijn gechipt, maar het extra omdoen van een penning of adreskoker zorgt ervoor dat mensen je nog sneller kunnen bellen of vinden. Bij de chipdatabank is het rondom de feestdagen namelijk erg druk.
 6.        Sluit alle ramen en deuren
  Door alle ramen en deuren dicht te doen, zijn de knallen van het vuurwerk binnen minder goed te horen. Dat geeft de hond minder stress. Wel zo fijn.

Hulpmiddelen stress door vuurwerk bij hond

Blijft de hond ondanks deze tips erg bang? Of merk je de dat de hond veel stress heeft? Dan zijn er hulpmiddelen verkrijgbaar die stress bij de hond verminderen.

PUUR Rust of PUUR Nervositeit

PUUR Rust is een natuurlijk middel dat de hond rust en ontspanning geeft voor een langere periode. Hierdoor is het goed te gebruiken bij vuurwerkangst. Het middel is gemaakt van onder andere kruiden en heeft een ontspannende werking zonder de hond te versuffen. Het middel kan makkelijk door het voer worden gemengd.
PUUR Nervositeit is ook een natuurlijk middel dat stress door harde geluiden vermindert.

Adaptil verdamper of halsband

De verdamper of halsband van Adaptil helpt de hond zich op zijn of haar gemak te voelen in spannende situaties. Adaptil is een anti-stressproduct voor honden op feromonenbasis. De feromonen, natuurlijke stofjes, helpen de hond zicht te ontspannen. De verdamper stop je eenvoudig in het stopcontact en de feromonen komen vrij.

No Stress Band of Pipetten

De No Stress Band of pipetten verminderen de stress bij honden en houdt ze kalm door het rustgevend effect van het valeriaan extract. Dit extract is micro-ingekapseld waardoor het langzaam vrijkomt en langdurig werkzaam is.

Thundershirt

Het Thundershirt is een bewezen hulpmiddel om angst bij honden te stoppen. Het shirt drukt op het lichaam, waardoor de hond rustig wordt. Vaak werkt het Thundershirt gelijk de eerste keer al, maar sommige honden moet wennen aan het dragen van een shirt.

Rescue druppels of spray

Rescue druppels en Rescue spray zijn speciaal ontwikkeld voor honden en andere huisdieren. Ze zijn helemaal natuurlijk en maken de hond minder gevoelig voor spanning. De druppels druppel je en de spray spuit je gemakkelijk in het drinkwater of het voer van de hond.

Blijft de hond bang? Neem dan contact op met de dierenarts.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist