Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Bescherm uw houten konijnenhok met beits!

U wilt toch ook graag dat uw houten konijnenhok lang meegaat? Om te zorgen voor een langere levensduur van uw konijnenhok is het goed om uw hok periodiek te laten beitsen. In dit blog willen wij meer daarover vertellen. Veel leesplezier!

Houd het hout in goede conditie!

Door het hout van het konijnenhok te beitsen, houdt u het hout in een goede conditie. Vaak is een hok nog niet gebeitst als u het koopt. Het makkelijkste is het om dan alle panelen te beitsen, omdat hokken normaliter als bouwpakket geleverd worden. Een keer beitsen is niet genoeg. Wij raden aan om eenmaal per jaar alle panelen van het hok te beitsen. Bij een periodieke herhaling zorgt u ervoor dat uw hok langer meegaat!

Beits

Beits is er in verschillende soorten. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen voor beits met een transparante of dekkende kleuren. Wij adviseren om zoveel mogelijk de beits te gebruiken in de kleur van uw konijnenverblijf. Verder is er ook nog speciale UV-beits. Deze speciale beits beschermt het hok tegen UV-straling. Ook is er een speciale beits om geïmpregneerd hout te beschermen en te verfraaien. De beitssoorten die wij bij Dierenverblijf verkopen, bevatten uiteraard geen schadelijke stoffen voor mens, dier en milieu.

Nog meer tips!

Niet alleen het jaarlijks beitsen van het konijnenhok zorgt ervoor dat het hok langer meegaat. Ook de positie van het hok in de tuin heeft invloed op de levensduur. Wij raden aan om het hok uit de wind te zetten. Daarnaast is het beter om bij veel regen het hok onder een afdak te plaatsen. Ook heeft een plaats in de zon een negatieve invloed op de levensduur van het konijnenhok. Overigens is een plaats in de wind, de volle regen en de felle zon ook niet goed voor het konijn!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist