Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Volgende
 

Welk kattenluik past bij mijn katten?

Wanneer u een kattenluikje nodig heeft en daarnaar op zoek gaat, dan vindt u enorm veel kattenluikjes. Er zijn namelijk kattenluikjes in verschillende soorten en maten met verschillende, uiteenlopende eigenschappen. Bij de aanschaf van een kattenluikje is het belangrijk om te weten welk kattenluik geschikt is voor uw katten. In deze blog gaan we daarop in.

Klassiek kattenluikje kopen

Kattenluikjes zijn er in verschillende soorten en maten. Iedereen kent wel het klassieke kattenluikje. Hierdoor kunnen katten gemakkelijk van binnen naar buiten lopen. Bij deze kattenluikjes kunt u eenvoudig instellen dat uw katten alleen naar binnen of alleen naar buiten kunnen. Ook kunt u het luikje volledig sluiten. Dit soort kattenluikjes is bijvoorbeeld erg handig wanneer uw kat geen halsbandje of iets dergelijks om wil met een chip erin.

Kattenluikjes met speciale toegang

Bij de klassieke kattenluikjes kan iedere kat naar binnen en naar buiten. Wilt u bijvoorbeeld straatkatten of katten van de buren tegenhouden? Dan is een kattenluikje met een speciale toegang een goed idee. U kunt hierbij kiezen voor een magnetisch kattenluik, een kattenluik met chip of een kattenluikje met infrarood. Magnetische kattenluikjes gaan open met een magnetische halsband sleutel. Als uw katten de halsband met magneet om hebben, dan kunnen zij wel naar binnen, maar andere katten niet. Een kattenluik met chip is ook erg makkelijk. Hierbij kunt u ook onderscheid aanbrengen tussen uw eigen katten. U kunt ervoor zorgen dat de ene kat wel naar buiten mag, terwijl uw andere kat dit niet mag. Ook kunt u kiezen voor een kattenluikje met infrarood. Dit werkt eigenlijk hetzelfde als de het magnetische kattenluikje. Alle kattenluikjes met speciale toegang kunnen gebruikt worden voor meerdere katten.

Kattenluikje kopen bij Dierenverblijf

De keuze voor een kattenluikje wordt dus vooral bepaald door wat u met uw katten wilt doen. Wilt u alleen uw eigen katten de ruimte geven om naar buiten te gaan en andere katten buiten te houden, dan is een magnetisch kattenluikje of een kattenluikje met infrarood erg handig. Wilt u onderscheid aanbrengen tussen uw eigen katten, dan is het kattenluik met chip een goede keuze. Heeft u nog vragen of wilt u een persoonlijk advies? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist