Advies nodig? 0113 - 384019
Ruim 25000 producten op voorraad
Informatie
Informatie
 

Wat moet ik doen als mijn kat dol is op de kerstboom?

Terug naar overzicht
1-12-2016

De gezellig tijd in huis is weer aangebroken maar sommige dingen zijn dan iets minder leuk.. Denk bijvoorbeeld aan de kat die verliefd is op uw kerstboom. En deze gebruikt als klimpaal of het liefst tegen alle kerstballen slaat tot ze kapot op de grond liggen. Dit probleem komt bij veel katten voor die graag klimmen en klauteren. En dan ook nog die mooie versieringen het kan niet op voor uw kat.

- Zet de boom stevig vast en kies een goed plaats waar de kat minder goed erbij kan. Zorg dat er niet teveel tafels, stelen, kastjes of andere dingen in de buurt staan dit is een makkelijk opstapje.

- Versier de boom als de kat niet in de buurt is, ze vinden het erg interessant en zeker omdat u deze boom aandacht geeft.

- Let op de decoratie die u gebruikt. Niet te veel glinsteren of geen breekbare dingen. Ben je van plan deze wel te gebruiken? Hang ze dan zo hoog mogelijk.

- Wil de kat vanaf onder de boom beklimmen of bent u bang dat ze zich beschadigd? Bedek de stam met aluminiumfolie hier hebben de meeste katten een hekel aan.

- En als laatste: Maak de boom onaantrekkelijk! De Beaphar Keep Off spray zorgt ervoor dat de geur onaangenaam wordt en zodat ze eraf blijft. Om andere speeltjes, mandjes of de krabpaal aantrekkelijk te maken kan je catnip spray gebruiken.

Succes!