Advies nodig? 0113 - 384019
Ruim 25000 producten op voorraad
Informatie
Informatie
 

NIEUW VAN JBL: JBL LED SOLAR!

Terug naar overzicht
13-08-2018

JBL heeft weer iets nieuws toegevoegd aan de aquariumwereld, namelijk een energiebesparende en hoogwaardige ledverlichting voor zoetwateraquaria. De JBL LED SOLAR-lijn bestaat uit een basismodule, een upgrade hiervoor en diverse accessoires. Tijd voor een introductie van dit verlichtingssysteem met professionele uitstraling!

Bekijk hier alle JBL LED Solar producten.

JBL LED SOLAR Natur

De JBL LED SOLAR Natur is de basismodule van de JBL LED SOLAR-lijn. De JBL LED SOLAR Natur heeft een gelijkmatige verdeling van warm witte en koud witte leds in het paneel. Het zorgt voor de maximale lichtopbrengst voor uw mooie aquariumplanten. Deze verlichting levert tweemaal zoveel licht als een TL-buis en daarnaast is er ook sprake van een halvering van de stroomkosten. Het is wel belangrijk om hiermee rekening te houden wanneer u van TL naar ledlicht overstapt. Planten hebben behoefte aan een periode van aanpassing en gewenning aan het nieuwe licht en vooral aan de nieuwe lichtsterkte.

Het lichtsysteem is geoptimaliseerd voor de groei van de aquariumplanten. Deze verlichting is niet zoals de normale verlichting in uw woonkamer bedoeld om goed te verlichten, maar is juist bedoeld om de planten goed te laten groeien. De JBL LED SOLAR Natur heeft een volspectrum met fotosynthetisch actieve straling en biedt een PAR-waarde die groter is dan 200. Dit houdt concreet in dat dit het perfecte licht is voor aquariumplanten, het licht dat planten in de natuur ook van de zon krijgen. In de LED SOLAR Natur zijn drie lichtkleuren beschikbaar, namelijk warm wit (2.700 K), daglicht wit (4.000 K) en koud wit (6.700 K). Deze lichtkleuren zijn te selecteren op de bijgeleverde infrarood afstandsbediening. De LED SOLAR Natur is dimbaar in 8 standen. Verder heeft de LED SOLAR Natur een elegant aluminium profiel dat zorgt voor een optimale passieve koeling.

JBL LED SOLAR Effect

Een upgrade voor de JBL LED SOLAR Natur is de JBL LED SOLAR Effect. Met deze lamp kunt u bijvoorbeeld een rode zonsopgang of -ondergang en andere gave lichtsimulaties creëren. Deze ledlamp kunt u aansluiten op de basismodule. De verlichting heeft drie kanalen, namelijk rood, groen en blauw. Deze zijn individueel te selecteren via de infrarood afstandsbediening. Ook is de verlichting te dimmen. Dit kan in zeven standen. Het gebruik van de JBL LED SOLAR Effect leidt tot natuurgetrouwere lichtinstellingen. De JBL LED SOLAR Effect is alleen te gebruiken met de JBL LED SOLAR Natur.

Accessoires voor de JBL LED SOLAR

Voor JBL LED SOLAR lampen is ook een speciale bevestigingsset (leverbaar vanaf ca. eind augustus 2018) beschikbaar voor wanneer u de lampen aan het plafond wil bevestigen. Bij JBL LED SOLAR zitten al de retrofit adapters voor T5 en T8 buishouders. Daarnaast zijn ook de beugels voor de aquariumrand inbegrepen. Dus wanneer u de lampen niet aan het plafond wil bevestigen, heeft u de JBL LED SOLAR Hanging niet nodig. Een andere accessoire met een duidelijke meerwaarde is de JBL LED SOLAR Control WiFi (leverbaar vanaf ca. begin januari 2019). De JBL LED SOLAR Control WiFi is een lichtcontroller voor de JBL LED SOLAR lampen. Deze controller is via een app aan te sturen. Met deze app kunt u de biotopen zo verlichten zoals ze dat in de natuur ook zijn. Daarnaast kunt u ook creatief omgaan met het licht. In combinatie met de JBL LED SOLAR Natur kunt u realistische lichtsituaties creëren. Met de JBL LED SOLAR Effect worden de lichtinstellingen nog natuurgetrouwer. Zo wordt onweer nog intenser en kunnen de biotopen nog nauwkeuriger worden nagebootst.

De JBL LED SOLAR-lijn bij Dierenverblijf

Alle producten uit de JBL LED SOLAR-lijn zijn verkrijgbaar bij Dierenverblijf. Heeft u een vraag of wilt u een advies dat speciaal bedoeld is voor uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op of kom langs! Wij staan voor u klaar!