Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

 

Help! Mijn konijn knaagt aan het hok!

Niets is vervelender om bij de aanschaf van een nieuw konijnenhok er na twee dagen achter te komen dat het hok kapot geknaagd wordt! Niet verwonderlijk: konijnen zijn echte knaagdieren. In het onderstaande blog komt u erachter wat u eraan kunt doen en hoe u het kunt voorkomen. Veel leesplezier!

Waarom knaagt mijn konijn?

Het konijn behoort tot de haasachtigen en die zijn gek op knagen. Ze knagen op alles wat ze tegenkomen. Voor konijnen is dit een manier om hun leefomgeving te verkennen. Het is dus belangrijk om te vermelden dat het gaat om een natuurlijke reactie. Wel kan het knagen aan het hok een uiting van verveling zijn. Hierbij geldt: hoe groter de kooi, hoe minder de kans dat ze eraan knagen. Dit komt omdat een knaagdiertje zich in een klein verblijf sneller verveelt. Het gevolg van deze verveling is knagen.

Wat kan ik doen?

Dat het een natuurlijke reactie van de konijnen betreft, betekent niet dat u er niets aan kunt doen. Integendeel! Er zijn gelukkig genoeg middelen die verveling en het knagen aan het verblijf tegengaan. Zo zijn er bijvoorbeeld anti-knaagstrips. Dit zijn hoekprofielen van aluminium die ervoor zorgen dat uw konijn niet aan het hok kan knagen. Een andere oplossing is het aanschaffen van een kunststof konijnenhok. Konijnen vinden het knagen op hout heerlijk, maar het smakeloze kunststof laten ze liever staan. Ook het aanschaffen van alternatief knaagmateriaal, zoals knaagwortels, knaagtoffees en andere knaagspeeltjes, biedt een oplossing. In de eerste plaats omdat het konijn deze speeltjes interessanter vindt dan het hok en in de tweede plaats is het een middel tegen verveling. Mochten de voorgaande mogelijke oplossingen niet helpen, dan is er altijd nog de Bite Stop Spray. Deze natuurlijke spray laat een bittere smaak achter die ervoor zorgt dat de knaagdieren de bespoten plaatsen links laten liggen.

Konijnen zijn dus fanatieke, natuurlijke knagers. Ze proberen al knagende hun leefomgeving te verkennen. Wij hopen dat het lezen dit blog u heeft geholpen om het ‘illegale’ knaaggedrag van uw knaagdier in te perken.     

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist