Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige Volgende
 

Cavia als huisdier!

Een cavia wordt vaak gehouden als huisdier. Sterker nog, van de knaagdieren is de cavia de meest gehouden en geliefdste knager. In dit blog vertellen wij u waarom een cavia zo vaak als huisdier wordt genomen. Ook geven wij nog enkele tips het houden van een cavia. Veel leesplezier!

 Een makkelijk huisdier

Een cavia is een makkelijk te houden huisdier waar u veel plezier aan kunt beleven. Cavia’s hebben namelijk weinig lichaamsverzorging nodig. Het enige wat moet gebeuren is het borstelen van de vacht van langharige cavia’s. Uiteraard is het wel belangrijk dat de kooi van de cavia schoon wordt gehouden en dat de cavia genoeg te eten en te drinken krijgt. Cavia’s worden in de loop van de tijd ook erg tam en aanhankelijk. Dit gebeurt wanneer u elke dag met de cavia bezig bent. Dan kunt u ook horen hoe de cavia zich voelt en kunt u zijn gedrag leren kennen. Omdat een cavia erg aanhankelijk kan worden, is het leuk om de cavia een naam te geven.

Een cavia aanschaffen

Als u een cavia wilt kopen, kunt u kiezen voor het ras. U kunt de kiezen voor een gladharige, een kortharige of een langharige cavia. Ook zijn cavia’s verkrijgbaar in verschillende kleuren. Na het uitzoeken van een cavia, moet er een caviakooi of een caviahok aangeschaft worden. Het is belangrijk dat er niet te veel hoogteverschil in het hok zit. Cavia’s zijn namelijk beestjes die geen hoogteverschil kunnen waarnemen. Veel trapjes en/of verhogingen kunnen dus leiden tot problemen en ongelukken. Verder is het bij de aanschaf van een caviahok ook handig om direct bodembedekking, eet- en drinkaccessoires en caviaspeelgoed te kopen.

Voeding en vitamine C

Cavia’s moeten iedere dag voldoende hooi tot hun beschikking hebben. Daarnaast moet u ze kant-en-klare caviavoeding geven. Een belangrijk punt bij het houden van cavia’s is het feit dat cavia’s zelf geen vitamine C aanmaken. Vitamine C moet dus extra toegediend worden. Wanneer dit niet gebeurt, zal de cavia ziek worden en doodgaan. Vaak zit de vitamine C in de caviavoeding. Als dit niet het geval is, dan moet u de vitamine C los toedienen. U kunt dit doen door druppels vitamine C toe te voegen aan het drinkwater.

Dierenverblijf en cavia’s

Bij Dierenverblijf bent u aan het juiste adres voor uw cavia. Bij ons kunt u terecht voor uw cavia, maar ook voor de basisbenodigdheden, voeding en vitamine C. Heeft u meer vragen over cavia’s en het houden van een cavia als huisdier? Kom dan eens lang in onze winkel en laat u informeren door onze specialisten!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist