Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Vorige
 

Bodembedekking: wat moet ik kiezen?

Wat is de beste bodembedekking voor in mijn konijnenhok? Een logische vraag, want er is nogal wat te kiezen op het gebied van bodembedekking. Daarom is het tijd voor een blog over bodembedekking. Deze blog geeft antwoord op de vraag waar u op moet letten bij de aanschaf van de bodembedekking voor u konijnenhok. Veel leesplezier!

Functies van bodembedekking

Voordat we gaan kijken naar verschillende soorten bodembedekking, is het goed om eerst te kijken naar waarom er bodembedekking nodig is. Hoofdzakelijk zijn er eigenlijk twee redenen waarom bodembedekking nodig is. Bodembedekking zorgt ten eerste voor een comfortabele leefomgeving en in de tweede plaats is het erg praktisch en is het ook fijner voor de dieren om over te lopen.

Het is ook erg praktisch om een bodembedekker te gebruiken, omdat bodembedekkers vocht opnemen en omdat ze ervoor zorgen dat nare luchtjes opgenomen worden.

Eigenschappen van bodembedekkers

Zoals gezegd zijn er erg veel soorten bodembedekkers op de markt. Elke bodembedekker heeft ook weer andere eigenschappen. Waar moet u dus naar kijken bij de keuze van de bodembedekking? Het is van belang dat de bodembedekker stofarm is. Stofarm materiaal zorgt ervoor dat de longen en luchtwegen van de dieren zo min mogelijk belast worden. Daarnaast is het erg praktisch als de bodembedekker veel vocht opneemt. Verder is het fijn voor de dieren als de bodembedekking niet te ruw is.

Soorten

In het assortiment bij Dierenverblijf vinden we diverse soorten bodembedekking, zoals beukenhoutsnippers, vlasvezel, houtvezel en hennepvezel. Vlasvezel is een goed absorberende bodembedekker en 100% natuurlijk. Daarnaast is vlasvezel ook erg geschikt voor dieren met allergische reacties. Houtvezel is een stofarme bodembedekker. Het wordt door dierenartsen aanbevolen als bodembedekking. Een andere populaire bodembedekker is hennepvezel. Hennepvezel is een zachte, comfortabele bodembedekker die ook nog eens erg praktisch is. Hennepvezel neemt veel vocht op. Verder heeft u bij hennepvezel geen last van nare geurtjes. Ook blijft hennepvezel droog aan de oppervlakte. Hierdoor blijft het dus niet aan de pootjes plakken.

Advies

Waarom is er bodembedekking nodig? Waar moet ik op letten als ik een bodembedekker aanschaf? Wat is er zoal te krijgen op het gebied van bodembedekkers? Vragen waarop in deze blog een antwoord gegeven is.  Heeft u nog vragen? Stel ze gerust! Kom eens langs in onze winkel een laat u nog verder informeren over de mogelijkheden.

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist