Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

 

Blaasontsteking bij de hond!

Heeft uw hond moeite met plassen? Doet uw hond veel kleine plasjes? Plast hij in huis? Is de urine troebel, ruikt hij anders of zit er bloed bij? De kans is dan groot dat uw hond blaasontsteking heeft. In dit blog gaan wij in op dit onderwerp. Wij wensen u veel leesplezier!

Oorzaak

In bijna alle gevallen van blaasontsteking bij honden, wordt deze ontsteking veroorzaakt door een of meerdere bacteriën. In een gezonde situatie komen bacteriën altijd voor rond de geslachtsdelen van de honden. Bij een blaasontsteking zijn deze bacteriën echter via de plasbuis naar de blaas gekropen. Omdat de plasbuis van een teef korter en wijder is, heeft een teef vaker last van een blaasprobleem dan een reu. Bacteriën kunnen bij teven dan namelijk sneller in de blaas komen.

Ziekteverschijnselen

In de inleiding van dit blog hebben wij al enkele symptomen van een blaasontsteking bij honden genoemd. Deze symptomen zijn kenmerkend voor een ‘normale’ blaasontsteking bij honden. Er kan ook sprake zijn van een ‘gecompliceerde’ blaasontsteking. Enkele voorbeelden hiervan zijn nierfalen, blaassteen, blaastumor en nierbekkenontsteking. Ook een dergelijke blaatontsteking heeft kenmerken. Een gecompliceerde blaasontsteking wordt gekenmerkt door koorts, veel drinken en plassen, sloomheid, moeite met poepen, incontinentie en slecht eten. Als uw hond deze verschijnselen heeft, is het zeer verstandig om hem nader te laten onderzoeken.

Behandelen

Een normale blaasontsteking kan prima behandeld worden met een antibioticakuur. Als het goed is, is de hond binnen een week na het starten van de kuur weer genezen. Het kan natuurlijk ook iets uitlopen. Het is dan geen probleem om de kuur te verlengen. Als er dan op termijn nog geen verbetering zichtbaar is, kunt u het beste uw hond nader laten onderzoeken. Een normale blaasontsteking geneest in het algemeen helemaal.

Bij een gecompliceerde blaasontsteking verloopt de behandeling net even iets anders. Bij een dergelijke blaasontsteking moet de onderliggende oorzaak behandeld worden. Als bij een gecompliceerde blaasontsteking snel en secuur wordt behandeld, is er een grote kans op een volledig herstel!

Voorkomen?

Wat kunt u doen om een blaasontsteking bij uw hond te voorkomen? Helemaal uitsluiten dat de hond geen blaasontsteking krijgt, is onmogelijk. Wel kunnen wij een enkele tip geven. Voor gezonde urinewegen en een gezonde blaas is PUUR Cranberry Compleet aan te raden. Deze capsules zorgen ervoor dat de bacteriën niet aan de blaaswand hechten. Zo krijgen de bacteriën geen kans om schade aan te richten. De bacteriën wordt uit het lichaam getransporteerd in de urine. Meer weten? Neem contact op met onze klantenservice of kom langs in onze winkel om u door onze specialisten te laten informeren!

Tip: Als u denkt dat uw hond blaastonsteking heeft vang dan urine op en neem het mee naar de dierenarts. Opvangen kan door een soeplepel onder de hond te schuiven terwijl deze plast, vergt wat oefening maar is wel de zuiverste manier. De urine kan op kweek gezet worden en zo de juiste behandelmethode vast gesteld worden door de dierenarts. Dit scheelt weer een extra ritje naar de dierenarts!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 60,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist