Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

 

3 tips bij bloedluis in uw vogelkooi of voliere!

Een bloedluis is een mijt, een lastige parasiet die slecht is voor de gezondheid van uw vogels. Het is dus belangrijk om bloedluizen te voorkomen of om te weten wat u moet doen als ze wel in uw vogelkooi of voliere zitten. In deze blog geven wij tips om erachter te komen of u bloedluis heeft en hoe u ze kunt bestrijden en voorkomen.

Bloedluizen opsporen doe je zo!

Bloedluizen zijn niet gemakkelijk te zien. Overdag zitten de bloedluizen namelijk in de naden en de kieren van het hok. U kunt het beste ’s avonds kijken als het donker is. Wanneer u met de zaklamp over de wanden schijnt, kunt u ze zien lopen. Daarnaast kunt u gebruikmaken van een Finecto bloedluistest. Met de testbuisjes kunt u wekelijks het aantal luizen controleren en passende maatregelen nemen.

Gebruik elk jaar een ander middel!

Het is belangrijk om elk jaar een nieuw middel te gebruiken. De bloedluizen kunnen namelijk ongevoelig worden voor het middel. Er zijn verschillende soorten middelen van diverse merken. Denk aan de 404-spray voor op de vogel, de Finecto+ voor de omgeving of het InsectoSec insecticidepoeder. Ook kunt u uw vogel parasiet-vrij maken door de LV-druppels te gebruiken. Een goede bloedluisbeheersing via het voer is de Finecto oral. U heeft dus genoeg keuze en dit maakt het ook makkelijker om elk jaar een nieuw middel te gebruiken om resistentie te voorkomen.

Vergeet de zitstokken niet!

Wat snel vergeten wordt zijn de zitstokken. De zistokken moeten regelmatig schoongemaakt worden. Mocht u holle zitstokken hebben vervang deze dan voor een dichte zitstok. De bloedluis zal zich anders in de zitstok verstoppen en zullen zich elke keer verplaatsen om bij de vogel te komen.

Voorkom bloedluizen op een natuurlijke manier!

Voorkomen is beter dan genezen! Daarom drie tips om ervoor te zorgen dat de kans op bloedluizen minder wordt.

Bloedluis bestrijden samen met Dierenverblijf!

Bloedluizen zijn schadelijk voor de gezondheid van uw vogels en kunnen zelfs dodelijk zijn. Daarom helpt Dierenverblijf u graag door het geven van advies! Wilt u een advies dat toegespitst is op uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist