Advies nodig? 0113 - 384019

Urine off ® Dog & Puppy 118ML

Urine off ® Dog & Puppy 118ML

Urine off is een nieuw product dat ongewenst markeergedrag of plassen op ongewenste plaatsen door uw hond of kat effectief bestrijdt. Het bestrijdt niet alleen de geur maar voorkomt ook herhaling van plassen op ongewenste plaatsen door feromoon-blokkers.

Inhoud: 118ml

nú € 10,50
  • Veilig betalen met o.a. iDEAL en Bancontact
  • Gratis verzending vanaf € 50,00
  • Kies zelf een bezorgdag

Meer informatie over dit product

Hoe werkt Urine Off®? Lees meer

Hoe werkt Urine Off®?

Om te kunnen begrijpen hoe Urine Off® werkt, is het belangrijk eerst iets te weten over urine. Urine, hetzij afkomstig van mensen of dieren, bevat drie hoofdbestanddelen.

1.Ureum, een redelijk kleverige substantie;
2.Urochrome, geeft urine de gele kleur;
3.Urinezuur, een mild zuur, rijk aan stikstof.
Urinezuur bevat onoplosbare zoutkristallen die het lastig maken om urine van oppervlakken of materialen te verwijderen.

De eerste twee bestanddelen kunnen eenvoudig worden schoongemaakt met een doorsnee schoonmaakproduct en vrij verkrijgbare geurmiddelen die urinegeur neutraliseren, maar de urinezuurkristallen zijn zeer moeilijk op te lossen en blijven dan ook vastzitten op het oppervlak. Na het reinigen en drogen met doorsnee producten, lijkt het misschien alsof het probleem is opgelost. Echter, elk vochttype zal de resterende kristallen reactiveren, waardoor de geur weer sterker dan ooit terug zal komen.

Er zijn een aantal geurmiddelen beschikbaar die urinegeurtjes neutraliseren. De meeste hiervan bestaan echter uit detergenten (reinigingsmiddelen) en maskeermiddelen. Enkele bevatten tevens enzymen en sommige gebruiken alcohol als oplosmiddel. Er zijn nog steeds chemicaliën, waarvan de moleculen zich inkapselen, of de urinemoleculen met een geurlaagje bedekken en als het ware "insluiten". De nadelen van bovenstaande reinigingsmethodes zijn dat de geur meestal maar tijdelijk verdwijnt, en de vlekken niet helemaal verdwijnen. Geen van allen blijkt succesvol te kunnen worden toegepast op oude, opgedroogde urinebezinksels.

Bij huisdieren is het probleem lastiger vanwege hun territoriaal-markerend gedrag en hun gevoelige geurzintuigen. Dieren ruiken urine, zelfs wanneer de geur nauwelijks voor mensen waar te nemen is, en worden gedreven hun eigen geur af te zetten! Dus als een dier eenmaal op een plek heeft geürineerd, blijven ze keer op keer naar die plek terugkomen, wat we er ook aan doen.

Maar nu... is er Urine Off®. De enzymen in UO zijn specifiek ontwikkeld om gecombineerd te werken met speciaal aangepaste micro-organismen (bacteriën) die de urinezuurkristallen als het ware "opeten", naast het verwijderen van de andere urinebestanddelen. Het effectief verwijderen van deze kristallen is wat Urine Off® onderscheidt van andere geteste producten.

Wanneer de bron van de geur EN de vlek is verwijderd, is het probleem opgelost. Urine Off® heeft een aangename citrusgeur, die eveneens verdwijnt wanneer het product is opgedroogd.

 

Lees minder

EAN code 0811665016981
Artikelnummer BOT0270