Advies nodig? 0113 - 384019

Oropharma Calci-Lux - 150g

Oropharma Calci-Lux - 150g

Aanvullend dierenvoeder voor vogels. Calci-Lux is een wateroplosbaar calciumpreparaat. Ter preventie en ter behandeling van calciumtekorten bij vogels. Gemakkelijk opneembare calciumbron vóór en tijdens de kweek.

Inhoud: 150 gram

nú € 8,20
  • Veilig betalen met o.a. iDEAL en Bancontact
  • Gratis verzending vanaf € 50,00
  • Kies zelf een bezorgdag

Meer informatie over dit product

Aanvullendiervoeder voor voges. Wateroplosbare calciumbron. Calciumtekort geeft bij vogels vaak aanleiding tot zeer ernstige gezondheidspoblemen. Calcium is ondermeer noodzakelijk voor een gezond skelet. Vooral rijdens groei- en kweekperiode is een optimale voorziening van calcium levensnoodzakelijk voor een goede eischaal productie en de groei van een gezond skelet. Bij onvoldoende calciumvoorziening ontstaat ontkalking van het skelet met de misvorming van de beenderen. Bij de pop kan calciumtekort aanleiding geven tot legnood. Ook buiten de kweekperiode is calcium belangrijk in tal van lichaamsprocessen. Zo is calcium levensnoodzakelijk voor voor het goed functioneren van het zenuwstelsel, calciumtekort kan bij vogels aanleiding geven tot zenuwstoornissen en kramptoestanden (calciumtetanie). Lees meer

Aanvullendiervoeder voor voges. Wateroplosbare calciumbron. Calciumtekort geeft bij vogels vaak aanleiding tot zeer ernstige gezondheidspoblemen. Calcium is ondermeer noodzakelijk voor een gezond skelet. Vooral rijdens groei- en kweekperiode is een optimale voorziening van calcium levensnoodzakelijk voor een goede eischaal productie en de groei van een gezond skelet. Bij onvoldoende calciumvoorziening ontstaat ontkalking van het skelet met de misvorming van de beenderen. Bij de pop kan calciumtekort aanleiding geven tot legnood. Ook buiten de kweekperiode is calcium belangrijk in tal van lichaamsprocessen. Zo is calcium levensnoodzakelijk voor voor het goed functioneren van het zenuwstelsel, calciumtekort kan bij vogels aanleiding geven tot zenuwstoornissen en kramptoestanden (calciumtetanie).

Het is dan ook zeer belangrijk ervoor te zorgen dat uw vogels regelmatig voorzien worden van calcium. Granen en zaden bevatten onvoldoende calcium. Daar de opname via oesterschelpen of krijtblokjes zeer wisselvalligen moeilijk te volgen is, is het verstrekken van calcium via het drinkwater een goede gewoonte. Calci-Lux is een hoogwaardige, gemakkelijk opneembare calciumbron die wegens zijn oplosbaarheid eenvoudig via het drinkwater kan verstrekt worden. Calci-Lux voorkomt calciumtekorten en verbetert de kwaliteit van de eischaal alsook de eiproductie.

Lees minder

EAN code 5410340602140
Artikelnummer 460214