Advies nodig? 0113 - 384019

Clinic FSC (blaasgruis)

Clinic FSC (blaasgruis)

Blaasgruis is een van de grootste problemen voor katten. Blaasgruis is te omschrijven als een aantal kleine kristallen die zich in de urinewegen van de volwassen katten bevinden. Clinic FSC kattenvoer helpt bij de concentratie van magnesium en de zuurgraad van de urine.

nú € 18,75
  • Veilig betalen met o.a. iDEAL en Bancontact
  • Gratis verzending vanaf € 50,00
  • Kies zelf een bezorgdag

Meer informatie over dit product

Blaasgruis is een van de grootste problemen voor katten. Blaasgruis is te omschrijven als een aantal kleine kristallen die zich in de urinewegen van de volwassen katten bevinden. De vorming van blaasgruis ontstaat voornamelijk door mineralen als magnesium in de voeding. Doordat ze zich kristalliseren, ontstaan er irritaties in de urinewegen. Hierdoor kunnen onstekingen ontstaan. Lees meer

Blaasgruis is een van de grootste problemen voor katten. Blaasgruis is te omschrijven als een aantal kleine kristallen die zich in de urinewegen van de volwassen katten bevinden. De vorming van blaasgruis ontstaat voornamelijk door mineralen als magnesium in de voeding. Doordat ze zich kristalliseren, ontstaan er irritaties in de urinewegen. Hierdoor kunnen onstekingen ontstaan.

Waaraan kun je merken dat de kat last heeft van blaasgruis?

De kenmerken van blaasgruis zijn het pijnlijk urineren en het urineren in kleine plasjes (eventueel met bloed). Daarnaast gaan katten met blaasgruis vaker naar de bak en plassen ook buiten de bak. Als blaasgruis in een verder stadium komt, kan het zelfs gebeuren dat de kat niet meer kan urineren. In dat geval is blaasgruis zeer levensbedreigend.

Blaasgruis ontstaat door een aantal factoren als eenzijdige voeding, overgewicht, weinig drinken, gebrek aan beweging, urineweginfecties of een genetisch bepaalde ziekte.

Clinic FSC kattenvoer helpt bij de concentratie van magnesium en de zuurgraad van de urine. Dit zijn belangrijke factoren bij de vorming van blaasgruis. De zuurgraad wordt door de voeding gereguleerd naar een gangbare zuurgraad die normaal bevonden wordt voor de urinewegen. Daarnaast is de concentratie van magnesium verlaagd. Clinic FSC kattenvoer helpt alleen bij struvietkristallen. Voordat u aan een dieet begint voor uw kat, is het belangrijk de dierenarts te raadplegen.

Lees minder

EAN
Artikelnummer