Advies nodig? 0113 - 384019
Ruim 25000 producten op voorraad
Informatie
Informatie
 

Vakantievoer voor de vissen

Terug naar overzicht
27-07-2018

Als u op vakantie gaat, neemt u vaak uw aquarium of vissenkom niet mee. Dat is uiteraard begrijpelijk. Natuurlijk moeten uw vissen wel aan hun dagelijkse behoeften komen. Daarom doen we in dit blog wat suggesties om u gerust op vakantie te laten gaan. Veel leesplezier!

Vakantievoer

Bij Dierenverblijf hebben wij verschillende soorten vakantievoer voor vissen. Zowel van het merk Tetra als het merk JBL kunnen wij u van dienst zijn. Beide voedingslijnen hebben wat vakantievoer betreft een variant voor goudvissen en voor tropische vissen. Van het merk Tetra vindt u bij ons de TetraMin Holiday en de Goldfish Holiday. Dit is een gezonde vakantievoeding voor maximaal 14 dagen. Deze voeding heeft een gepatenteerde formule met lekker watervlooien, noodzakelijke vitaminen, sporenelementen en mineralen. Van het merk JBL hebben wij voedingsblokken voor goudvissen en tropische zoetwatervissen. Door de opname van voedsel door de vissen lost het blok op. Bij deze JBL-voeding is er geen gebruik gemaakt van goedkoop vismeel, maar juist van visvlees dat over is gebleven van de productie van visfilet voor mensen. Zowel bij de Tetra en JBL vakantievoeding is er geen sprake van watervertroebeling als gevolg van het gebruik van de voeding.

Voederautomaten

Tijdens de vakanties of weekendjes weg, is een voederautomaat ook erg handig. Een voorbeeld hiervan is de JBL Autofood. Dit JBL voederautomaat heeft 125 ml inhoud en is met een opgeschroefd doosje voer van 250 ml uit te breiden tot 375 ml. De JBL Autofood is geschikt voor alle soorten granulaat tot 3 mm. Ook zit er een luchtaansluiting aan het automaat. Dit is voor het drooghouden van het voer. De JBL Autofood is eenvoudig te programmeren tot viermaal voeren per dag. De voertijd en hoeveelheid is eenvoudig in te stellen. De JBL Autofood werkt op 3 AA baterijen.

Bescherming tegen hoge temperaturen

Tijdens de hete zomers kan de temperatuur in uw woonkamer (en dus in uw aquarium) hoog oplopen. Dit kan schadelijk zijn voor de vissen en daarbij komt het de kwaliteit van het water ook niet ten goede. Daarom kunt u uw vissen beschermen met een koelsysteem. Een mooi systeem is de JBL Cooler. Dit systeem is verkrijgbaar in verschillende formaten en dus geschikt voor diverse aquaria. De JBL Cooler is onmisbaar in de hete zomers. Deze koelventilator voor zoet- en zoutwateraquaria zorgt voor een verkoeling van de watertemperatuur. De JBL Cooler is uit te breiden met de JBL CoolControl, een thermostaat voor het reguleren van deze koelventilatoren. Met de JBL CoolControl kan de temperatuur geregeld worden van 18 tot 36°C. De JBL CoolControl heeft drie standen: automatisch, handmatig en uit.

Zoals u ziet, kunt u dus op verschillende manieren maatregelen nemen om gerust op vakantie te gaan. Heeft u nog vragen of wilt u een advies dat toegespitst is op uw persoonlijke situatie? Neem dan contact met ons op! Wij helpen u graag!