Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

Volgende
 

Is uw konijnenhok al winterklaar?

De koudere maanden van het jaar komen er weer aan. Dat houdt in dat we moeten gaan beginnen met het winterklaar maken van het konijnenhok. Door het hok winterklaar te maken, beschermt u uw konijn tegen de koude weersomstandigheden. In dit blog geven we enkele tips om uw konijnenhok winterproof te maken! Veel leesplezier.

 1.      Let op de wind!

Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het konijnenhok uit de wind staat. U dient dus het konijnenhok zo te plaatsen dat er niet te veel wind door het traliewerk heen kan gaan. Het kan natuurlijk voorkomen dat het hok niet anders geplaatst kan worden. Om uw konijn toch te beschermen tegen de scherpe en koude wind, kunt u plexiglas plaatsen voor de open gedeeltes. Vergeet dan overigens niet om een klein gaatje te maken om zuurstof binnen te laten. Ook een winterrolgordijn kan uitkomst bieden. Dit nylon rolgordijn beschermt uw konijn tegen koude, wind en regen.

2.      Een isolatiehoes!

U kunt uw konijn verder beschermen tegen de regen en de wind door het gebruik van een isolatiehoes. Met een isolatiehoes beschermt niet alleen uw konijn tegen de weersomstandigheden. Een isolatiehoes is ook direct een stuk bescherming voor het hout. Onze beschermhoezen zijn gemaakt van sterk nylon en beschikken over kunststof raamvensters. Helaas zijn niet alle isolatiehoezen geschikt voor alle konijnenhokken.

3.      Isoleren met stro

Door naast een absorberende vezel stro te gebruiken, isoleert u het hok extra. Konijnen gebruiken stro om lekker in weg te kruipen en zich zo te beschermen tegen de kou. Stro kan het beste worden gebruikt op de dagen dat het vriest. Omdat stro geen vocht opneemt, is het alleen te gebruiken als isolatiemateriaal.

4.      Het drinkflesje…

In de winter is het ook belangrijk dat het konijn kan blijven drinken. Door de lage temperaturen in de winter kan het water in het flesje bevriezen. Om het bevriezen te voorkomen, volgen hier enkele tips. Ten eerste kunt u bevriezen tegengaan door het water meerdere keren per dag te verversen. Ook kunt u de fles in het hok hangen in plaats van buiten het hok. Hierdoor bevriest het flesje minder snel. In de derde plaats kunt u er ook voor kiezen om een thermohoes te gebruiken. Een thermohoes rond het flesje zorgt ervoor dat de temperatuur van het water gelijk blijft. Te vierde zou u ook kunnen kiezen voor een drinktoren met een anti-vriessysteem. Voor dit apparaat moet er wel stroom in de buurt van het hok aanwezig zijn.

 

Winterklaar met Dierenverblijf

De bovenstaande tips zorgen ervoor dat uw konijnenhok klaar is voor de winter! Bij Dierenverblijf hebben wij de juiste materialen om het hok winterklaar te maken. Denk bijvoorbeeld aan het winterrolgordijn, een thermohoes en isolatie- en beschermhoezen. O ja, nog een bonus-tip: door het konijnenhok jaarlijks te beitsen zorgt u ervoor dat de wintermaanden minder belastend zijn voor het hok. Hierdoor zal het hok langer mee gaan!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist