Winkelwagen 0

 

Filter

Prijs

€ 0 - € 3010

Merk

Meer

 

Is uw konijnenhok al winterklaar? Bekijk hier in 5 stappen hoe u dit het beste kunt doen.

Buiten wordt het kouder en de winter staat weer voor de deur. Dat betekent dat we voorbereidingen moeten maken om uw konijn te beschermen tegen de koude weersomstandigheden.

In 5 stappen is uw konijnenhok winterproof!

1. Zorg ervoor dat het konijnenhok uit de wind staat:

Belangrijk is dat het konijnenhok zo geplaatst wordt dat er niet te veel wind door het traliewerk heen gaat. Als het hok niet anders geplaatst kan worden zou je door middel van plexiglas voor de opengedeeltes te doen met wel een klein openingsgaatje om zuurstof binnen laten.

2. Isoleer uw konijnenhok door middel van isolatiematerialen.

Een isolatiehoes beschermt uw konijn tegen regen en wind. En het voordeel is dat het gelijk een stuk bescherming voor het hout is. De isolatie- en beschermhoezen zijn gemaakt van sterk nylon en beschikt over kunststof raamvensters. De beschermhoes wordt eenvoudig om het konijnenhok gelegd, aan de achterkant met een ritssluiting gesloten en aan de bovenkant met klittenband onder het dak bevestigd. Let op! want deze zijn niet voor ieder konijnenhok geschikt.

3. Stro als isolatiemiddel:

Door middel van Stro naast een absorberende vezel kunt u uw hok extra isoleren. Het kan het beste gebruikt worden op dagen dat het vriest. Stro neemt nl. geen vocht op dus is alleen als isolatiemateriaal te gebruiken! Konijnen kruipen er lekker in weg en beschermen zich tegen de kou.

4. Hoe voorkom ik dat de drinkfles bevriest?

Belangrijk in de winter is dat konijnen goed water blijven drinken. Het zorgt ervoor dat het konijn niet uitdroogt en de stofwisseling op gang blijft. Maar in de winter is het lastig om het water niet te laten bevriezen en toch ieder moment van de dag water te bieden.

Tip 1: Ververs het water meerdere malen per dag ong. 4-6x per dag

Tip 2: Hang de fles binnen in het hok i.p.v. buiten het hok. Deze drinkflessen die je doormiddel van een houder binnenin het hok kan bevestigen.

Tip 3: Er zijn ook thermohoezen om rond de fles te bevestigen dit zorgt er voor dat het minder snel bevriest.

Tip 4: Drinktoren met een anti-vries systeem. Deze drinktoren zorgt ervoor dat het drinkwater niet bevriest. Belangrijk is dat er wel stroom in de buurt aanwezig moet zijn.

5. Onderhoud het hout van uw konijnenhok:

Om uw konijnhok de winter door te beschermen kan u gebruik maken van een isolatie/beschermhoes dit geeft extra bescherming voor het hout. Is er geen isolatiehoes beschikbaar voor het konijnenhok? Het winterrolgordijn bied dan een uitkomst. Dit nylon rolgordijn is eenvoudig maar zeer praktisch. Het gordijn beschermt uw dieren tegen koude, wind en regen. Bij goed weer is het gordijn weer eenvoudig en snel op te rollen en vast te maken door middel van klittenband. Eenvoudig te monteren met 3 metalen haken. Daarnaast is het aan te raden om het konijnenhok 2x te beitsen om beschadiging te voorkomen, ook de binnenkant van het dak!

 
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist