Advies nodig? 0113 - 384019
Ruim 25000 producten op voorraad
Informatie
Informatie
 

Gymnastiek voor uw kippen!

Terug naar overzicht
3-05-2017

Nederland wordt steeds gezonder! Geldt dat ook voor uw kip? En, altijd al willen weten hoe leuk het is om op een zomeravond samen met uw kippen enkele oefeningen te doen in de tuin? Lees dan het onderstaande blog, bekijk het filmpje en geniet!

Train- en speelplezier

Met de speciale kippengymnastieksets bent u verzekerd van uren train- en speelplezier voor u en voor uw kippen. Dierenverblijf heeft hiervan twee verschillende producten, namelijk de Chicken Gym hoop and hurdle  en de Chicken Gym tunnel and slalom .

Bij de Chicken Gym hoop and hurdle kan uw kip door een hoepel en over een hindernis springen. Daarbij kunt u de hoogte van de hoepel en de hindernis zelf bepalen. U kunt zo bijvoorbeeld gaandeweg het parcours lastiger maken, om uw kippen te trainen. Bij de Chicken Gym tunnel and slalom is het de bedoeling dat uw kip door een tunnel loopt en slalomt tussen palen. Deze twee varianten kunnen prima samen gebruikt worden om een zo divers mogelijk parcours te construeren. Ook kunt u een bepaald onderdeel de ene keer wel en de andere keer niet gebruiken. Door steeds te variëren houdt u het interessant voor u en voor uw kip.

Het spreekt voor zich dat de kip niet uit zichzelf het parcours gaat lopen. U kunt de kip door middel van een traktatie verleiden om de onderdelen te proberen.

Een win-winsituatie!

Ongetwijfeld vindt u het leuke speeltjes, maar u vraagt zich waarschijnlijk ook af waarom dit nuttig is. Door deze kippengymnastiek kunt u uw kippen fit en vitaal houden. Daarnaast is het ook een goede manier om de hersenen van een kip te trainen.

Omdat u zelf steeds met uw kip meeloopt, verstevigt dit de band tussen u en uw kip. Ook is het goed voor uw eigen beweging: een win-winsituatie dus!

Filmpje

Benieuwd naar het functioneren van deze producten in de praktijk? Bekijk dan snel de onderstaande video!
Doet de video het niet? Klik dan hier.