Advies nodig? 0113 - 384019

Kivo Groenteworst 250gram

Kivo Groenteworst 250gram

Speciaal voor honden die op KVV zitten is er een groenteworst ontwikkeld. Deze bevat: pompoen, andijvie, wortels en haricots verts.

Inhoud: 250 gram

nú  € 1,10
Alleen af te halen in de winkel

Product reserveren

  • Groot assortiment
  • Veilig betalen met o.a. iDEAL en Bancontact
  • Gratis verzending vanaf € 50,00

Meer informatie over dit product

Waarom groenten voor de hond? De hond behoort tot de carnivoren. In de natuur jagen zij echter op grote herbivoren waarvan zij ook de ingewanden nuttigen. Deze bevatten vaak nog wat plantaardige materiaal. In groenten zitten bouwstoffen en vitaminen die een goede aanvulling zijn op het dagelijks voedingspatroon van uw hond. Er zitten stoffen in die niet in vlees zitten zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur. De groenten zijn gepureerd en gegaard waardoor deze goed verteerbaar zijn in het darmstelsel van de hond. Lees meer

Waarom groenten voor de hond? De hond behoort tot de carnivoren. In de natuur jagen zij echter op grote herbivoren waarvan zij ook de ingewanden nuttigen. Deze bevatten vaak nog wat plantaardige materiaal. In groenten zitten bouwstoffen en vitaminen die een goede aanvulling zijn op het dagelijks voedingspatroon van uw hond. Er zitten stoffen in die niet in vlees zitten zoals vitamine C, K1, E en foliumzuur. De groenten zijn gepureerd en gegaard waardoor deze goed verteerbaar zijn in het darmstelsel van de hond.

- Andijvie: Is nooit schadelijk voor een hond. Bevat veel vitamine K, foliumzuur, vitamine C.

- Pompoen: Is nooit schadelijk voor een hond. Bevat veel omega3-vetten in de vorm van alfalinoleenzuur, vitamine E en A. Ook rijk aan ruwe vezel.

- Haricots verts: Is alleen schadelijk wanneer ongekookt i.v.m. stofje lectine. Feitje: voor de mens zijn ze ook zeer schadelijk ongekookt, dit stofje gaat weg zodra het gekookt wordt. Rijk aan vitamine B1, B2, foliumzuur, kalium, magnesium, zink.

- Wortel: Is nooit schadelijk voor een hond. Het is rijk aan bètacaroteen. Bevat ook vitamine C, E en K. Verder zitten ze vol met vezels.

Het is dus de perfecte aanvulling op een rauw vlees dieet. Het voedingsadvies is: 

Geef 5-10% van de dagelijkse behoefte van de hond bij. Het bevat weinig koolhydraten en vet. Het is dus geen ‘ vervanging ' van het vlees maar komt er extra bij. Bijvoorbeeld: hond eet 500 gram vlees per dag. Geef dan 25 tot 50 gram groenten extra erbij. Hij eet dan uiteindelijk tussen de 525 en 550 gram voeding per dag.

Lees minder