Winkelwagen 0

 

Clinic cat urinary + stress chicken / blaasgruis

Merk:Clinic
vanaf € 21,95
Inhoud: 1,5kg
EAN: 8717399870597
€ 21,95
Direct leverbaar
Inhoud: 6kg
EAN: 8717399870603
€ 61,88
Direct leverbaar
  • Voor 17.00 besteld volgende werkdag in huis
  • Gratis verzending vanaf € 50,00
  • Kies zelf een bezorgdag
  • Achteraf betalen mogelijk

Productinformatie

Clinic cat urinary + stress is een voedingsbehandeling voor katten m4et blaasgruis gerelateerde aandoeningen van de lagere urinewegen en stress. 

  • verkrijgbaar in 1.5 kg en 6 kg
  • helpt het risico op struvietstenen te verminderen
  • helpt bij het oplossen van struvietstenen > pH-waarde van de urine 6.2
  • helpt stress te verminderen, een bekende reiscofactor voor aandoeningen aan de urinewegen

Lees meer

Blaasgruis is een van de grootste problemen voor katten. Blaasgruis is te omschrijven als een aantal kleine kristallen die zich in de urinewegen van de volwassen katten bevinden. De vorming van blaasgruis ontstaat voornamelijk door mineralen als magnesium in de voeding. Doordat ze zich kristalliseren, ontstaan er irritaties in de urinewegen. Hierdoor kunnen onstekingen ontstaan.

Waaraan kun je merken dat de kat last heeft van blaasgruis?

De kenmerken van blaasgruis zijn het pijnlijk urineren en het urineren in kleine plasjes (eventueel met bloed). Daarnaast gaan katten met blaasgruis vaker naar de bak en plassen ook buiten de bak. Als blaasgruis in een verder stadium komt, kan het zelfs gebeuren dat de kat niet meer kan urineren. In dat geval is blaasgruis zeer levensbedreigend.

Blaasgruis ontstaat door een aantal factoren als eenzijdige voeding, overgewicht, weinig drinken, gebrek aan beweging, urineweginfecties of een genetisch bepaalde ziekte.

Clinic FSC kattenvoer helpt bij de concentratie van magnesium en de zuurgraad van de urine. Dit zijn belangrijke factoren bij de vorming van blaasgruis. De zuurgraad wordt door de voeding gereguleerd naar een gangbare zuurgraad die normaal bevonden wordt voor de urinewegen. Daarnaast is de concentratie van magnesium verlaagd. Clinic FSC kattenvoer helpt alleen bij struvietkristallen. Voordat u aan een dieet begint voor uw kat, is het belangrijk de dierenarts te raadplegen.

Voedingsadvies:

De aanbevolen gebruiksduur:

  • voor het oplossen van struvietstenen: 5 - 12 weken
  • voor vermindering herhaalde struvietsteenvorming: ten hoogste 6 maanden

Samenstelling:

Gedroogde kip (21%). rijst. rijsteiwit. maïs. gevogeltevet. maïsgluten. gehydrolyseerde kippenlever (4%). plantaardige vezels (4%). erwten. lijnzaad. mineralen. zalmolie. mannanoligosachariden (MOS; 0.5%). inuline (bron van fructooligosachariden (FOS; 0.2%). yucca schidigera (0.02%). melkeiwithydrolysaat (alfa-casozepine; 0.02%).

Analytische bestandsdelen:

Ruw eiwit 32.0%. Ruw vet 15.0%. Ruwe celstof 5.0%. Ruwe as 5.0%. Vocht 8.0%. Calcium 0.8%. Fosfor 0.8%. Chloride 0.4%. Kalium 0.5%. Magnesium 0.1%. Natrium 0.2%. Zwavel 0.4%. Linolzuur 2.8%. Alfa-linoleenzuur 0.6%. Arachidonzuur 0.1%. EPA 0.1%. DHA 0.1%. Omega-3 vetzuren 0.8%. Omega-6 vetzuren 2.9%. Totaal Taurine 0.2%. Berekende pH urine 6.2.

Lees minder

Vragen of twijfels?
Onze klantenservice zit voor je klaar.
Vrouw met hond
Mis geen acties en aanbiedingen.
Tips van onze experts voor een blij en gezond huisdier
Meer dan 100.000 mensen gingen je voor
Ontvang 5% korting bij je eerste online aankoop
(vanaf een besteding van €50)
Konijn
Om 17:00 besteld, volgende werkdag bezorgd*
Gratis verzending vanaf € 50,00
Kies zelf een bezorgdag
Gratis deskundig advies van de dierenspecialist