Advies nodig? 0113 - 384019

Friese Stabij

Alles te weten komen over de Friese Stabij? Dit boekjes geeft alle basis informatie zoals de geschiedenis, raskenmerken en biedt tips in de opvoeding.

nú € 8,18
  • Veilig betalen met o.a. iDEAL en Bancontact
  • Gratis verzending vanaf € 50,00
  • Kies zelf een bezorgdag

Meer informatie over dit product

De Friese stabij - naast de Wetterhoun, Frieslands ‘nationale’ trots - heeft geen duidelijke voorgeschiedenis. De Nederlandse Vereniging voor Stabij – en Wetterhoun (NVSW) heeft de recente geschiedenis echter keurig voor u op een rijtje gezet. U leest dat de stabij een gebruikshond was voor de plattelands bewoners. Tot 1954 werd hij gebruikt voor de bunzingjacht. Vanaf 1900 ging het ‘Bijke’ door heel Nederland mee – op de fiets – met de mollenvangers. De stabij leent zich voor veel activiteiten, zoals jacht, flyball, behendigheid, gedrag en gehoorzaamheid, de uithoudingsproef en verkeerszekerheid. Daarnaast is de stabij een prima showhond. De beharing op de oren moet op de juiste wijze onderhouden worden. Dit zorgt voor de rastypische uitdrukking. De uiterlijke kenmerken staan perfect beschreven in de F.C.I. rasstandaard. 
Over de opvoeding en het aanleren van basisbegrippen leest u alles in het hoofdstuk opvoeding. De rasclub presenteert zich met informatie over de club. Tevens leest u voor wat voor zaken u bij de NVSW terecht kunt.
80 pagina’s - Paperback
ISBN 9789058211736

Lees minder

EAN code 9789058211736
Artikelnummer 2173