Advies nodig? 0113 - 384019

American Staffordshire terriër

American Staffordshire terriër

Alles te weten komen over de American Staffordshire terriër?                                                                  De 'Over dieren' boekenserie biedt alle praktische rasseninformatie in één compact boekje, dat gemakkelijk wegleest. De boekjes bieden alle basis informatie zoals de geschiedenis, raskenmerken en biedt tips in de opvoeding.

nú € 8,18
  • Veilig betalen met o.a. iDEAL en Bancontact
  • Gratis verzending vanaf € 50,00
  • Kies zelf een bezorgdag

Meer informatie over dit product

Een stevige en gespierde hond, die kracht en gezag uitstraalt. Een hond die zeer mensenvriendelijk is en een vrolijk karakter heeft. Ook tegen bezoekers zijn de American Staffordshire terriërs bijzonder vriendelijk.Dit ras is ontstaan uit een kruising tussen de bulldog en de terriër en als ras werd het erkend in 1936. In 1972 werd het voorvoegsel American toegevoegd. Dit werd gedaan om verwarring met de (Engelse) Staffordshire Bull terriër te voorkomen. In 1983 kwam het ras naar Nederland.Zijn verre voorouders waren vechthonden; een activiteit die nu verboden is maar jammer genoeg veel vaker wordt genoemd dan het werk op de boerderij, waarvoor de American Staffordshire terriër in eerste instantie werd gefokt.De hedendaagse American Staffordshire is veel meer een gezelschapshond.De American Staffordshire terriër is zeer geliefd vanwege ... Lees meer

Een stevige en gespierde hond, die kracht en gezag uitstraalt. Een hond die zeer mensenvriendelijk is en een vrolijk karakter heeft. Ook tegen bezoekers zijn de American Staffordshire terriërs bijzonder vriendelijk.

Dit ras is ontstaan uit een kruising tussen de bulldog en de terriër en als ras werd het erkend in 1936. In 1972 werd het voorvoegsel American toegevoegd. Dit werd gedaan om verwarring met de (Engelse) Staffordshire Bull terriër te voorkomen. In 1983 kwam het ras naar Nederland.
Zijn verre voorouders waren vechthonden; een activiteit die nu verboden is maar jammer genoeg veel vaker wordt genoemd dan het werk op de boerderij, waarvoor de American Staffordshire terriër in eerste instantie werd gefokt.
De hedendaagse American Staffordshire is veel meer een gezelschapshond.

De American Staffordshire terriër is zeer geliefd vanwege zijn vrolijke karakter en zijn bijzondere vriendelijkheid ten opzichte van mensen; met name zijn zachtheid ten opzichte van kinderen is opvallend.

80 pagina’s - Paperback                                                                                                                      ISBN 9879058212818

Lees minder

EAN code 9789058212818
Artikelnummer 2281